Chystá se konkurenční Kapitán Nemo. Také "x-menovský"

Chystá se konkurenční Kapitán Nemo. Také "x-menovský" | Fandíme filmu
Doba už je taková. Jakmile se někde objeví jeden alespoň napůl zajímavý projekt, okamžitě se o slovo hlásí alespoň jeden následovník.

Loni v září Bryan Singer oznámil, že natočí pro studio Fox adaptaci Verneových 20 000 mil pod mořem. Delší dobu se ale v hollywoodu chystá ještě jeden nemovský projekt, ke kterému teď by připojen další x-menovský režisér, James Mangold. Mangold natočil naposledy The Wolverina, pak mu kvůli zranění Christiana Balea krachlo drama The Deep Blue Good Bye a teď chystá dalšího Wolverina. Až jej dokončí, měl by se pustit do Kapitána Nema, což má být origin story, ve kterém začínající kapitán postaví svůj Nautilus. Na scénáři se postupně prostřídali Scott Z. Burns (filmy Stevena Soderbergha, Bourneovo Ultimátum), Andrew Kevin Walker (Sedm, Ospalá díra) a poslední verzi scénáře má na svědomí Sebastian Gutierrez. Jméno posledního pána velkou důvěru nebudí (napsal Gothiku nebo Hady v letadle), tak doufejme, že Mangold se scénářem bude ještě pracovat.

Mangold není vůbec špatný režisér a kupříkladu v Zatím spolu, zatím živí ukázal, že nemá problém točit letní popcornovou zábavu, jakou po něm Disney nejspíš bude chtít. Studio původně jako režiséra najalo Davida Finchera, který měl o filmu hodně osobitou představu. Nema chtěl vykreslit jako prince ze Středního východu, který má v plánu vzdorovat západnímu imperialismu a neváhá svých cílů dosáhnout krvavými prostředky. Zároveň by bojoval s obřími mořskými monstry. Do hlavní role chtěl Fincher Channinga Tatuma a celý spektákl chtěl natočit za 200 milionů dolarů. S Disneym se nedohodl ani na představiteli hlavní role (studio chtělo Chrise Pinea) a samozřejmě se mu nelíbila ani netradiční zápletka, chtělo natočit tradiční cestu hrdiny. Po tvůrčích rozepřích se tedy obě strany rozešly, což je ohromná škoda, protože představa opulentního blockbusteru od Davida Finchera zní hodně lákavě, zvlášť s takhle podvratnou zápletkou. Ale třeba nám Mangold také připraví slušnou zábavu.

Zdroj: Deadline

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest