Blade Runner 2 má zvláštní datum premiéry

Blade Runner 2 má zvláštní datum premiéry | Fandíme filmu
Má očekávaná sci-fi větší ambice než být "jen" velkolepou podívanou pro davy?

Blade Runner 2 dostal datum premiéry a jde o datum přinejmenším netradiční! U takto nákladného sci-fi bychom očekávali, že film bude uveden během letní sezony nebo až koncem podzimu, popřípadě v prosinci, kdy se blockbustery do kin opět vracejí. Druhý Blade Runner nicméně bude uveden (v amerických kinech, u nás nejspíš tedy o den dříve) 12.1. 2018. A leden doposud platil za mrtvou zónu, během které diváci dohánějí blockbustery, které neviděli během vánočních svátků, popřípadě snímky nominované na Oscary a další ceny. Do kin jsou obvykle nasazovány úzkoprofilové komedie či horory, popřípadě nepovedené projekty, se kterými si studia neví příliš rady. 

Co to znamená v případě Blade Runnera? Možná vůbec nic. Zaběhnutý model filmové sezony se v posledních letech začíná pomalu bortit a studia pomalu, ale jistě, začínají nasazovat velkofilmy určené masovému publiku celoročně. Objevují se ale také spekulace, že 12. ledna bude film uveden pouze do širokého nasazení, zatímco pár kopií pošle Warner do kin už koncem předchozího roku a pokusí se zaútočit na Oscary! Pokud by skutečně mělo studio ve snímek takovou důvěru, tak jedině dobře pro nás! Realizační tým nevypadá vůbec špatně:

Režíruje Denis Villeneuve, scénář napsali Hampton Fancher a Michael Green podle námětu Ridleyho Scotta, který film produkuje. Svoje kameramanské schopnosti snímku propůjčí Roger Deakins. V hlavní roli Ryan Gosling, jako Rick Deckard se vrací Harrison Ford.

Blade Runner 2049

03.10.2017 | USA
Akční, Sci-Fi, Thriller, Mysteriózní
Info o filmu
Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest