Eva Nová: Emília Vášáryová jde až na dřeň

Eva Nová: Emília Vášáryová jde až na dřeň | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 5 obrázků
Legenda slovenského filmu se zcela odevzdala roli vyšeptalé herečky, která si sahá na psychické dno. Seznamte se s mezinárodně oceňovaným filmem, pusťte si trailer.

Slovenské debutové drama režiséra a dokumentaristy Marko Škopa (dokumenty Osadné a Iné světy), Eva Nová, popisuje příběh postarší a zapomenuté herečky Evy. Ta již absolvovala hned několik léčeb své alkoholové závislosti a nyní se snaží vrátit zpět do normálního života. Jedním z jejích cílů je pokusit se o návrat na filmové plátno. Hlavně ale chce napravit vztahy se svým synem, kterého opustila, když byl ještě malý. Nic z toho se jí však nedaří – ve filmovém průmyslu o ní nikdo nemá zájem a práci dostane leda jako uklízečka nebo prodavačka. Ještě hůře dopadne u syna. Ten ji za matku ani nepovažuje, mluví s ní vulgárně a odmítne ji nechat bydlet u sebe doma. Eva tak najde azyl u své sestry a ještě jednou se pokusí všechno napravit. Scénář napsal režisér Škop.

Titulní postavu ztvárnila známá slovenská herečka Emília Vášáryová (Wilsonov, Pelíšky). Ta se podle dosavadních reakcí do role Evy přesně hodí a postavu zvládá dobře dokreslovat. Vášáryové sekunduje Milan Ondrík (Johančino tajemství, Jak jsme hráli čáru) jako její odcizený syn a Žofia Martišová (Mladé letá, Zuzanka Hraškovie) jako její starší sestra. Ve filmu si také zahrálo několik neherců.

V přiloženém traileru se můžete s tímto slovenským psychologickým dramatem blíže seznámit. Snímek byl představený minulý rok na MFF v Torontě, odkud si odnesl cenu mezinárodní asociace filmových kritiků (viz přiložené video) a pozitivní recenze, třeba i od prestižního hollywoodského magazínu Variety. Na Slovensku měl premiéru 19.11. 2015 a v prvním týdnu překvapil poměrně vysokým počtem návštěvníků. Těch bylo přes pět tisíc i přes fakt, že podobně laděné filmy na Slovensku ani v Česku obvykle diváky příliš do kin netáhnou. Reakce na Evu Novou jsou zatím veskrze pozitivní. Film je hodnocen jako lidské a uvěřitelné drama, především zaměřené na jednotlivé postavy a jejich psychiku. V Česku se film začne promítat od 24. března 2016, ještě předtím bude uveden na Febio Festu.

Galerie: 6

Eva Nová: Emília Vášáryová jde až na dřeň | Fandíme filmu Eva Nová: Emília Vášáryová jde až na dřeň | Fandíme filmu Eva Nová: Emília Vášáryová jde až na dřeň | Fandíme filmu Eva Nová: Emília Vášáryová jde až na dřeň | Fandíme filmu Eva Nová: Emília Vášáryová jde až na dřeň | Fandíme filmu Eva Nová: Emília Vášáryová jde až na dřeň | Fandíme filmu
Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest