Muzikál aneb Cesty ke štěstí: Inspirace Starci na Chmelu

Muzikál aneb Cesty ke štěstí: Inspirace Starci na Chmelu | Fandíme filmu
Muzikály se u nás netočí úplně často, tenhle se inspiruje padesát let starou klasikou.

Když v 60. letech minulého století vyšel v tehdejším Československu film Starci na chmelu, odstartovala tím u nás éra muzikálů. I přesto, že od té doby vzniklo mnoho dalších, tak Starci na chmelu jsou pořád považovaní za jeden z nejpovedenějších a za naprosou klasiku. Na jeho odkaz se patrně pokusí navázat nový hudební film ze studentského prostředí, Muzikál aneb Cesty ke štěstí od režisérky Slobodanky Radun (MY 2, Déšť). Část písní k filmu byla převzata přímo ze Starců, další má na svědomí skladatel Petr Malásek (Peklo s princeznou, Andílek na nervy), syn Jiřího Maláska, tedy jednoho ze skladatelů písní k původnímu muzikálu.

Scénář od Jiřího Mádla a Václava S. Sadílka mladšího (studentský film Chci tě?) vypráví o jedné třídě pražské konzervatoře, která se aktuálně ocitá na letním soustředění. Tam dostanou pokyn naučit se v rámci vystoupení právě Starce na chmelu. Ze začátku jsou spíš otráveni, že musí ztrácet čas nad něčím takovým, ale po vyzkoušení se jim muzikál zalíbí. Rozhodnou se ho ale i trochu zrenovovat a přidat k němu některé modernější prvky - například tance hip-hop nebo street dance. Samotné představení bude mít na budoucnost studentů velký vliv, jelikož by jim mohlo pomoci nastartovat jejich kariéru coby umělců.

Na třídu studentů budou ve filmu dohlížet dva učitelé v podání Romana Vojtka (Líbáš jako ďábel, Dvanáct měsíčků) a Vicy Kerekes (Křídla Vánoc, Příběh kmotra). Mezi samotnými studenty jsou Vladimír Polívka (Parádně pokecal, Místa), Adam Mišík (Andílek na nervy, MY 2), Anna Fialová (Padesátka, seriál Vinaři) a další.

Přiložený trailer i teaser nám film představují v pomalejším rytmu, v teaseru zpívá píseň v podkresu samotný herec Adam Mišík. Podle ukázky nás čeká letní komedie, se kterými se za posledních pár let roztrhl pytel. Na druhou stranu není až tak častý u českých filmů právě onen zpěv a tanec. Jednu z písní muzikálu můžete vidět ke konci playlistu. Přesněji se jedná o píseň ve stylu Bossa Nova z původních Starců na chmelu, akorát v moderním pojetí. K porovnání přidáváme i originální verzi a můžete nám napsat, kterou preferujete.

Snímek Muzikál aneb Cesty ke štěstí má v českých i slovenských kinech premiéru 14.1. 2016.

Muzikál aneb Cesty ke štěstí

14.01.2016 | Česko
Hudební, Taneční
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest