Assassin: Chválený epos o čínské vražedkyni

Assassin: Chválený epos o čínské vražedkyni | Fandíme filmu
Do slovenských kin míří velkolepý historický epos, v česku si na premiéru ještě pár měsíců počkáme. Seznamte se, koukněte na trailery.

Jeden z předních režisérů takzvané taiwanské nové vlny, Hou Hsiao-Hsien (Čas žít a čas umírat, Město smutku), vydává po osmi letech svůj nový film. Rok dlouhé natáčení, rozpočet kolem patnácti miliónů dolarů a scénář od samotného režiséra a dalších tří scénáristů - Chenga Ah (Wu Qingyuan, Jaro v městečku), T'ien-wena Chu (Tři časy, Květy Šanghaje) a Hai-Menga Hsieh - to vše dohromady přivedlo na svět drama The Assasin (Nie yin niang) odehrávající se v Číně devátého století.

Mladá Nie Yinniang byla ve svých deseti letech, jako dcera generála, slíbena za manželku svému bratranci Tian Ji'anovi. Byla však unesena a vytrénována v bojových uměních jako profesionální vražedkyně. Po třinácti letech zabíjení však jeden úkol nezvládne úspěšně splnit a je proto poslána do míst, kde vyrůstala. Její novou misí je zavraždit svého bratrance, který se v průběhu let stal mocným lordem v severní Číně.

Hlavní roli assassinky si zahrála Qi Shu (Čínský zvěrokruh, Ai). Jejího bratrance, málem manžela a zároveň oběť pak herec Chen Chang (Velmistr, Krvavé pobřeží). Dále ve filmu vystupuje Yun Zhou (Až kulky doletí, Ochránci a zabijáci) v roli Ji'anovy aktuální manželky a Ethan Juan (Ai, Monga) jako člen Ji'anovy ochranky.

První trailer určitě zaujme netradičním startem. Ze začátku černobílý obraz jako ze starších čínských bojových filmů se postupně vyjasní v barevnou scenérii. Podle dostupných ohlasů je takto udělaná i část samotného filmu. Oba trailery jsou si podobné v poměrně pomalém tempu, který většina diváků u podobně laděného filmu nebude nejspíše čekat. Upoutávky především vykreslují vztah mezi Nie Yinniang a Tian Ji'anem, ale dojde i na střih na pár bojových scén. Za zmínku určitě stojí kvalitní hudební podklad a povedené čínské kostýmy, které vypadají dobově a dodávají na věrohodnosti. Ty si můžete ještě více  prohlédnout v přiložené ukázce, obsahující také kratší bojovou scénu.

The Assassin získal cenu za nejlepší režii na filmovém festivalu v Cannes. Kritici ho přijali poměrně pozitivně, diváci mu oproti tomu často vyčítají vláčnější tempo a dlouhou stopáž. V českých kinech film není oznámen, ale byl promítán alespoň v rámci festivalu Be2Can a předběžně se s jeho uvedením počítá na příští rok. Na Slovensku na něj můžete vyrazit od 10.12.

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest