Star Wars: O roli mladého Hana Sola se uchází 2500 herců

Star Wars: O roli mladého Hana Sola se uchází 2500 herců | Fandíme filmu
Údajně nejrozsáhlejší casting v dějinách hledá mladý předobraz Harrisona Forda. K tomu něco málo o scenáristech a obavách režisérů.

25.5. 2018 uvidíme druhý „A Star Wars Story" (příběh ze světa Star Wars). Bude pojednávat o tom, jak se z mladého Hana Sola stane pašerák, zloděj a darebák. Podle Hollywood Reporteru se o roli momentálně uchází víc než 2500 mladých herců, což by mohl být vůbec nejširší casting, jaký se kdy udál. Než se zúžený výběr dostane před režiséry Phila Lorda a Chrise Millera, musí herci projít přes castingovou ředitelku Jeanne McCarthy, která s režisérskou dvojicí pracovala na obou Jump Street filmech.

Přihlásili se herci ve věku od 18 do 32 let a to z USA i dalších zemí. Castingový tým hledá někoho, kdo se bude alespoň trošku podobat mladému Harrisonu Fordovi, který roli proslavil (a ona proslavila jeho). Herec zároveň musí být vtipný, charismatický a poradit si s chystanými akčními scénami. Natáčení začne teprve v lednu 2017, takže do té doby je čas v klidu vybírat.

Ze známějších herců už se o roli hlásili Dave Franco (Sousedi, 21 Jump Street), Aaron Taylor-Johnson (Avengers, Kick-Ass), Miles Teller (Whiplash, Kouzlo přítomného okamžiku), Nick Robinson (Jurský svět), Logan Lerman (Železná srdce, Charlieho malá tajemství), Ansel Elgort (Hvězdy nám nepřály, Divergence), Jack Reynor (Transformers 4, Macbeth), Colton Haynes (Teen Wolf), Max Thieriot (Bates Motel), Tom Felton (Harry Potter, Zrození planety opic), Tony Oller (Purge), Leo Hoard (Nakopni to), Landon Liboiron (Hemlock Grove), Ed Westwick (Gossip Girl) nebo Joshua Sasse (Galavant).

Scénář k filmu napsali společně Lawrence Kasdan (Epizody V-VII, Indiana Jones a Dobyvatelé ztracené archy) a jeho syn Jon Kasdan (The First Time, epizody Dawsonova světa či Machrů a šprtů). Lawrence se k projektu dostal víceméně náhodou. Ještě před prodejem Lucasfilmu Disneymu mu zavolala ředitelka společnosti Kathleen Kennedy a zeptala se ho, jestli by nechtěl psát některý z mnoha chystaných Star Wars filmů. Lawrencovi se k Hvězdným válkám zpočátku úplně vracet nechtělo, ale když viděl námět na film s mladým Hanem Solem, sáhnul po něm a byl jeho.

Žádný jiný spin-off jej nelákal, nicméně se stal součástí plánovací komise budoucnosti Star Wars a než se nadál, pomáhal s psaním scénáře pro Epizodu VII. Existuje ještě jedna verze (ta však vzešla od německého bulvárního deníku Bild, takže těžko říct, nakolik jí můžeme věřit), podle které Lawrence Hana Sola dělat nechtěl, ale jeho rodině se nápad tak líbil, že se nakonec nechal přesvědčit, aby film napsal spolu se synem. Podle Bildu Kasdan údajně také prohlásil, že Han Solo bude jeho poslední film ze světa Star Wars, čtyři prý stačí.

Režiséři Lord a Miller jsou už proslulí tím, že si berou na první pohled vyčpělé náměty, které nepůsobí ani zdaleka jako dobré nápady a mění je v chytré a originální filmy. U Sola bude nejtěžší to, aby k ikonické postavě nebyli ani málo ani přespříliš uctiví. Musí respektovat to, co dělá Hana Hanem, ale zároveň odmítají jen odškrtávat očekávané položky na seznamu, chtějí divákům dopřát neotřelý zážitek. To samozřejmě filmaře vystavuje značnému tlaku, ale to jim vůbec nevadí, alespoň je to nakopne a motivuje k co nejlepšímu výkonu. A proč je vlastně Han Solo tak oblíbený? Podle Millera je kouzlo v tom, jak je vybalancovaný. Je neurvalý a jeho morálka je navenek diskutabilní, přesto je zcela evidentní, že jeho vlastní morální kompas je nasměrovaný dost jednoznačně. Je to kovboj, tak trochu darebák, je vtipný a jedná nečekaně. Zkrátka je to jedna z nejlepších postav, co kdy byla stvořená.

Zdroje: THR, Wired, Bild, IGN

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest