Tři vzpomínky: Vášnivá romance dorazila z vášnivé Francie

Tři vzpomínky: Vášnivá romance dorazila z vášnivé Francie | Fandíme filmu
Bondovský záporák Mathieu Amalric vzpomíná v romantickém dramatu na svoje mládí a samozřejmě že v jeho paměti dominuje jedna dívka.

Je libo před Vánocemi trochu francouzského dramatu? Francouzská kinematografie je ve světě filmu pojem, a francouzské filmy, které se dostanou do našich kin (většinou) stojí za to sledovat. Nyní jde do lokální distribuce snímek režiséra Arnauda Desplechina (Králové a královna, Vánoční příběh), Tři vzpomínky. Zaslouží si naši pozornost?

Hlavním hrdinou filmu je antropolog Paul v podání Mathieu Amalrica (Quantum of Solace), který při odjezdu z Tádžikistánu vzpomíná na své zjitřené dětství, na narušenou matku a přísného otce, na své kamarády z dětství, na dobrodružnou školní cestu za železnou oponu, ale především na Esther – na svou osudovou lásku z mládí.

Tři vzpomínky napsal režisér Desplechin společně s Julií Peyr (Jimmy P.), v rolích mladého Paula a Esther se objevili Quentin Dolmaire a Lou Roy-Lecollinet, nadějné mladé tváře francouzského filmu. Tři vzpomínky měly celosvětovou premiéru na festivalu v Cannes, kde získaly cenu SCAD, udělovanou francouzským tvůrcům. U nás ho diváci mohli vidět na konci září, kdy otevíral mezinárodní filmový festival Ostrava Kamera Oko 2015, nyní je uváděn v rámci festivalu francouzského filmu, a do kin jde 3.12.. Jestli má smysl na něj jít, můžete posoudit sami z přiloženého traileru.

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest