Den nezávislosti 2: Pokračování musí být větší

Den nezávislosti 2: Pokračování musí být větší | Fandíme filmu
Tak to alespoň vnímá režisér Roland Emmerich, který prozradil něco málo o filmu a také přiblížil, kdy zhruba uvidíme trailer. AKTUALIZOVÁNO

AKTUALIZACE: Ještě před tím, než se dočkáme vlastního filmu, uvede nás do děje prequelový komiks. Ten vezme mytologii původního Dne nezávislosti a přidá k ní „špetku temnoty“. Komiks se bude odehrávat po událostech filmu z roku 1996 a půjde o „psychologicky bohaté vězeňské drama“. Nic bližšího zatím o komiksovém prequelu od nakladatelství Titan Comics nevíme.

Původní článek: Režisér Roland Emmerich při propagaci snímku Stonewall připustil, že je tak trochu naštvaný, že už po týdnu stříhání Dne nezávislosti 2 musel opustit rozdělanou práci a věnovat se novinářům. Ale to prostě k Hollywoodu patří. Pokud chcete točit filmy, musíte je následně taky zpropagovat. Možná tedy režiséra potěšilo, že se jej novináři na pokračování Dne nezávislosti alespoň ptali, když už se mu nemůže přímo věnovat.

Jedna z reportérek se Emmericha zeptala, jak je možné, že mimozemšťané přežili, když byla jejich celá propojená civilizace v prvním filmu zneškodněna. Režisér odvětil, že rojů mimozemšťanů je celá řada, tohle byl jeden z nich, filmaři se pokusili svět Dne nezávislosti rozšířit, protože pokračování zkrátka nemůže být tak prosté, jako první film. Také se dozvíme, co se dělo s lidstvem během dvaceti let, během kterých si bylo jisté, že se mimozemšťané vrátí. Měli jsme dvacet let na to, abychom společně dali hlavy dohromady a postavili neuvěřitelné stroje, které nám v boji s nepřítelem dají větší šanci na vítězství.

V dalším interview potom Emmerich prozradil, že trailer uvidíme někdy kolem Vánoc. Budeme jej napjatě vyhlížet.

Potom, co Den nezávislosti redefinoval velkofilmy, přinese další kapitola globální katastrofu nepředstavitelných rozměrů. Za využití posbírané mimozemské technologie spolupracují pozemské národy na ohromujícím obranném programu, jehož úkolem je ochrana planety. Na bezprecedentní vyspělou sílu mimozemšťanů se připravit nelze. Jedině vynalézavost několika statečných mužů a žen může pozemšťany zachránit před vyhynutím.

Film opět zrežíroval Roland Emmerich, na scénáři kromě něj pracovali také producent Dean Devlin, James Vanderbilt a Carter Blanchard. Z prvního filmu se vrací Jeff Goldblum, Bill Pullman, Vivica A. Fox a Judd Hirsch, nově je doplňují Maika Monroe, Liam Hemsworth, Joey King, William Fichtner, Charlotte Gainsbourg, Sela Ward, Deobia Oparei nebo Jessie Usher. Česká premiéra je naplánována na 23.6. 2016, slovenská na 30.6. 2016.

Zdroje: THR, Cinemablend, Collider

Den nezávislosti: Nový útok

24.06.2016 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný
Info o filmu
Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest