Fantastická stvoření: Natáčení začalo

Fantastická stvoření: Natáčení začalo | Fandíme filmu
Spin-off Harryho Pottera už se točí. Kdo všechno si v něm nakonec zahraje?

V pondělí 17. srpna začalo natáčení dobrodružné fantasy Fantastická zvířata a kde je najít. Nový příběh ze světa Harryho Pottera se připravuje v ateliéru Leavesden poblíž Londýna a společně se začátkem natáčení studio Warner oznámilo také oficiální obsazení.

Hlavní roli Mloka Scamandera hraje Eddie Redmayne, který se definitivně vyšvihl mezi žádané herce, když letos dostal Oscara za roli Stephena Hawkinga v životopisném filmu Teorie všeho. Scamander je magizoolog, tedy badatel, který se zabývá výzkumem kouzelných tvorů. V sérii o Harrym Potterovi jsme se mohli setkat s jeho úspěšnou školní učebnicí, která nese právě název Fantastická zvířata a kde je najít. Redmaynea doplňují:

Samantha Morton (Minority Report, John Carter) hraje Mary Lou, roli, o které zatím nic bližšího nevíme. Katherine Waterston (Skrytá vada) a Alison Sudol (Transparent) hrají sestry Tinu a Queenie. Jedna z nich je uvážlivá, druhá excentrická. Dan Fogler (Fanboys, Hannibal) si zahraje mudlu Jacoba. Ezra Miller (The Flash, Musíme si promluvit o Kevinovi) hraje Credence, Mlokova Rivala. Jenn Murray (očekávané drama Brooklyn) hraje blíže nespecifikovanou roli Chastity. Začínající herečka Faith Wood-Blagrove si zahraje Modesty. Herečce je teprve deset let. Obsazení uzavírá Colin Farrell (V Brugách, True Detective) v roli Gravese, kouzelníka, kterého Mlok potká v New Yorku.

Fantastická zvířata a kde je najít budou pojednávat o dobrodružstvích Mloka Scamandera, který v minulém století putoval po světě a zkoumal nadpřirozená stvoření kouzelnického světa. Děj se má odehrávat sedmdesát let před událostmi prvního Harryho Pottera v New Yorku a máme čekat celou trilogii. Nejedná se ovšem o prequel k Harrymu Potterovi, ale pouze nesouvisející příběh zasazený do stejného světa. Scénář minimálně k prvnímu filmu píše sama J.K. Rowling, autorka série o Harrym Potterovi a také doplňkové útlé knížečky, od které si nové filmy (nebo alespoň první film zatím nepojmenované trilogie) půjčují název. Režíruje David Yates (Harry Potter 5-8), na přípravách filmu se podílí Steve Kloves (scenárista všech dílů Harryho Pottera krom pětky). Česká premiéra první části chystané trilogie je naplánována na 17.11. 2016.

Obrázek na titulce je z filmu Noc hrůzy

Zdroj: Collider

Fantastická zvířata a kde je najít

18.11.2016 | USA, Velká Británie
Dobrodružný, Fantasy, Rodinný
Info o filmu
Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest