Krycí jméno U.N.C.L.E.: Film o filmu, zahraniční ohlasy

Krycí jméno U.N.C.L.E.: Film o filmu, zahraniční ohlasy | Fandíme filmu
Zažíváme špionážní rok. Tenhle příspěvek k žánru je retro, točil jej Guy Ritchie a momentálně vstupuje do českých kin. Do slovenských už vstoupil.

Ve slovenských kinech Krycí jméno U.N.C.L.E. běží už od minulého týdne (takže se neváhejte v komentářích podělit o své dojmy), do těch českých dorazí ve čtvrtek. Zahraniční recenze oscilují kolem lehkého nadprůměru, kdy některé kritiky špionážní dobrodružství Armieho Hammera a Henryho Cavilla baví trochu více, jiným přijde až příliš stereotypní a vlastně nezáživné. Fanoušci režiséra Guye Ritchieho by si na své rozhodně přijít měli.  

Obecně je snímek popisován jako odlehčené špionážní dobrodružství, které si moc dobře uvědomuje, že si jen tak hraje a vzdáleně může připomínat bondovky s Rogerem Moorem. Děj nijak zajímavý není, spíš mají být fajn jednotlivé situace, kdy hrdinové mají možnost být šarmantní, čechrat klasická špionážní klišé a vzájemně se mezi sebou špičkovat. Oba dva protagonisté překvapivě prý nestráví příliš času na plátně společně, ale jde jim to i v doprovodu dámském, tedy po boku Alicie Vikander (Ex Machina) a Elizabeth Debicki (Velký Gatsby). Zvlášť Cavill si prý roli agenta nesmírně užívá a z filmu má být jasné, proč by v době posledního přeobsazování Jamese Bonda jedním z kandidátů. Nemáme čekat mnoho akce, daleko víc se snímek opírá o špiclování a humor. Vizuální stránka se opírá o krásné evropské destinace a skvostné dobové kostýmy od Joanny Johnston (Mission: Impossible 5, Indiana Jones 3, návrat do budoucnosti 2 a 3).

Pokud si chcete obrázek udělat sami, máme pro vás několik nejnovějších upoutávek, včetně počeštěného filmu o filmu.

Krycí jméno U.N.C.L.E.: Film o filmu a další upoutávky

Film se odehrává v raných šedesátých letech minulého století, na vrcholu studené války a soustředí se na agenta Sola ze CIA a agenta Kuryakina z KGB. Ti jsou nuceni zapomenout na letité nepřátelství a vydat se na společnou misi, jejímž cílem je zastavit tajemnou mezinárodní kriminální organizaci, jež se snaží navýšit množství světových nukleárních zbraní a destabilizovat tak křehkou rovnováhu, která panuje. Jediným vodítkem je pro agenty dcera zmizelého německého vědce, který jim má pomoci do zločinecké organizace proniknout. Pokud mají zabránit celosvětové katastrofě, musí jej agenti najít co nejrychleji.

V hlavních rolích hrají Henry Cavill, Armie Hammer, Alicia Vikander, Hugh Grant, Jared Harris a Elizabeth Debicki. Režíroval Guy Ritchie. Česká premiéra je naplánována na 20.8. 2015, slovenská na 13.8. 2015.





Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest