Jurský svět se hladově sápe na další rekordy

Jurský svět se hladově sápe na další rekordy | Fandíme filmu
Jak říká šéfka plně funkčního parku: Chce to víc zubů, víc atrakcí a lidi prostě přijdou! V rekordním čase padne 300 milionů, 400 i miliarda.

Během prvního víkendu Jurský svět utržil celosvětově přes půl miliardy dolarů a jen v USA téměř 209 milionů. Ve čtvrtek už byl film na 296 milionech a v pátek tak v rekordním čase pokořil hranici 300 milionů (přesná hodnota ještě v době psaní článku nebyla známa), když ji zdolal jen za 8 dní. Předchozím držitelem rekordního výstupu byli Avengers, kteří na tři stovky vylezli za 9 dní. Mezinárodně se Jurský svět ve čtvrtek vyšplhal na 730 milionů dolarů!

O víkendu by mohly padat další rekordy. Nejlepší tržby za druhý víkend drží...jak jinak než Avengers, kterým se podařilo ve „druhém kole“ urvat kolosálních 103 milionů. Jurskému světu analytici momentálně za druhý víkend předpovídají maximálně 95 milionů, ale kdo ví, třeba film ve svých předpovědích zase podhodnotili, stejně jako minulý víkend.

Tak či tak zřejmě Jurský svět pokoří studio Pixar, které zatím vždy se svojí novinkou vystoupalo ve svém úvodním víkendu na první příčku žebříčku pokladen amerických kin. Novince V hlavě se to téměř určitě nepodaří, odhady jí přisuzují pod 70 milionů dolarů. Ale zpátky k Avengers.

I kdyby je JS nepokořil v tržbách druhého víkendu, pořád ještě má šanci se stát filmem, který v USA nejrychleji dosáhne na 400 milionů. Avengers na tuhle metu potřebovali 14 dní, Jurskému světu na ni pravděpodobně postačí dní 11, až na ni nejpozději během pondělí dosáhne. Co dále je na řadě? Nejrychlejší miliarda celosvětově! Dosažena by měla být nejpozději v neděli, čili za pouhých 10 dní. Dosavadní rychlík, Rychle a zběsile 7, se k číslu „plahočil“ plných 17 dní.

Co myslíte. Budou v následujících letech podobné sprinty k dolarovým výšinám běžné, nebo je Jurský svět anomálií a na další boření rekordů si pokladny kin budou muset zase pár let počkat?

Zdroje: THR, Deadline

Jurský svět

12.06.2015 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Thriller
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest