Bitevní loď: Trailer ve stylu Transformers

Bitevní loď: Trailer ve stylu Transformers | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 10 obrázků
Autoboti kralovali na souši, Bitevní loď se pokouší o podobný spektákl uprostřed oceánu. K traileru přidáváme obrázky a plakát.

Bitevní loď doposud předcházely poměrně rozpačité reakce. Na jednu stranu je až trapné, jak v posledních letech Hollywood spoléhá na známé značky a film, který se jmenuje podle společenské hříčky bez příběhu, mytologie či alespoň zajímavého designu (a kterou v našich končinách dokonce ani nehrajeme s žádnou oficiální hračkou, ale na čtverečkovaném papíře), je v tomhle ohledu jednoznačným vrcholem. Nebo spíš dnem. Na stranu druhou snímek točí schopný Peter Berg a díky neexistujícímu pozadí „Námořní bitvy“ (Lodí) si může s klidem natáčet libovolný příběh o bitvě válečných křižníků s nepřítelem, na který mu studio přikleplo neuvěřitelných 200 milionů dolarů, které by asi bez podpory „zajeté značky“ nedostal. A po několikaměsíční informační odmlce je tady trailer, ve kterém jsou ty miliony ohromně vidět!

Upoutávka krom jiného odhaluje další podrobnosti o příběhu: Mimozemšťané buď plánovali invazi až na později anebo se lidstvem vůbec nechtěli zabývat. Prostě se tiše ukrývali pod hladinou oceánu, kde si hleděli svého. Do otevřeného konfliktu s člověkem se pustí teprve ve chvíli, kdy americká armáda zcela náhodou při rutinním cvičení objeví jejich plovoucí lodě. V tu chvíli se rozpoutá peklo na zemi. Podráždění návštěvníci zaútočí na (blíže nespecifikované) přímořské velkoměsto a bitevní lodě, které je objevily, odříznou od zbytku světa neprostupným silovým polem. Nezodpovědný hrdina (Taylor Kitsch) po smrti nadřízených přebírá velení a snaží se nepříteli dostat na kobylku, i když je mimozemská techonogie daleko vyspělejší než ta naše a ještě ke všemu námořníkům ruší přístroje (Tím také asi končí veškerá podobnost s Námořní bitvou – stejně jako ve společenské hře jde ve filmu o bitvu dvou nepřátelských flotil v uzavřeném prostoru uprostřed oceánu, ve které je potřeba pálit naslepo).

Bombastický trailer ale znovu potvrzuje, že tohle nebude žádná sofistikovaná sci-fi, ve které by na příběhu nějak zvlášť záleželo. Důležité bude, že uvidíme velkou spoustu působivých trikových scén a nepřeberné množství akce a destrukce. Reklamní kampaň, která dlouho tápala, se teď poměrně rozumně přiklonila k odkazování na Bayovy Transformers, což je i není validní přirovnání. Na jednu stranu je v upoutávce vidět neuvěřitelné množství komplikovaných mimozemských strojů a spoustu robotické destrukce, ale v jiných záběrech film připomíná (logicky) spíš Pearl Harbor nebo Den nezávislosti. Na naší straně totiž v tomhle případě nestojí spřátelená mimozemská technologie (alias Autoboti), ale toliko konvenční válečné stroje, tak jak je známe dnes, a typická lidská touha přežít a nakopat nepříteli zadek. Zatím to vypadá, že by to mohlo být kopání poměrně výživné, co myslíte?

Bitevní loď: Trailer

 

Galerie: 11

Bitevní loď: Trailer ve stylu Transformers | Fandíme filmu Bitevní loď: Trailer ve stylu Transformers | Fandíme filmu Bitevní loď: Trailer ve stylu Transformers | Fandíme filmu Bitevní loď: Trailer ve stylu Transformers | Fandíme filmu Bitevní loď: Trailer ve stylu Transformers | Fandíme filmu Bitevní loď: Trailer ve stylu Transformers | Fandíme filmu Bitevní loď: Trailer ve stylu Transformers | Fandíme filmu Bitevní loď: Trailer ve stylu Transformers | Fandíme filmu Bitevní loď: Trailer ve stylu Transformers | Fandíme filmu Bitevní loď: Trailer ve stylu Transformers | Fandíme filmu Bitevní loď: Trailer ve stylu Transformers | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest