Zabijáci: Další severská detektivka v našich kinech

Zabijáci: Další severská detektivka v našich kinech | Fandíme filmu
Stieg Larson, Kepler, Jo Nesbø či Jussi Adler-Olsen jsou hvězdami severské detektivky, které milují čtenáři i u nás. Poslední jmenovaný momentálně vyšetřuje v kinech.

O tom, že filmové série nejsou jen doménou milionových značek z USA, nám před pár dny přišel do kin připomenout dánský krimi thriller Zabijáci (Fasandræberne). Jedná se o film z prostředí speciálního kriminálního oddělení Q, s kterým jsme se mohli seznámit již ve filmu Žena v kleci (2013). Oba snímky vycházejí z knižních předloh spisovatele Jussiho Adler-Olsena a na cestě na stříbrná plátna je už i adaptace třetího románu.

Děj rozvíjí vyšetřování dvě dekády starých vražd v internátní škole, které mají na starosti detektivové Carl Mørck a Assad. Nesrovnalosti v starých složkách je vedou k pátrání po zmizelé svědkyni. O tu se však zajímají i další lidi a detektivové tak rozmotávají případ, který je protkaný skrz nejvyšší vrstvy dánské společnosti.

Z předešlého filmu se vrátili představitelé hlavních rolí - Nikolaj Lie Kaas, který se kromě různých domácích projektů představil ve filmu Andělé a démoni, nebo v novince Dítě číslo 44. Jeho pomocníka opět ztvárnil Fares Fares, taktéž účinkující ve zmíněném Child 44. Režisérem je opět Mikkel Nørgaard.

Zabijákům určitě nebude chybět drsná atmosféra, na kterou jsme u skandinávské filmografie zvyklí. Knižní předlohy i první film série sklidily úspěch a Zabijáci podle všeho nezaostávají. Premiéru u nás měli 14.5., takže pořád ještě je dost času vyrazit do kin na správně chladnou a ponurou detektivku.

Zabijáci: Trailer s českými titulky

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest