The Forever War: Channing Tatum prožije věčnou válku

The Forever War: Channing Tatum prožije věčnou válku | Fandíme filmu
Že válka je peklo, o tom není sporu. V chystaném sci-fi podle knižní předlohy však Channinga Tatuma nebude trápit pouze válečný stav.

Celovečerní film podle románu The Forever War už se v Hollywoodu chystá opravdu, ale opravdu dlouho. Teď, když na palubu přišel Channing Tatum, snad Warner Bros. pohnou s projektem kupředu. Knihu v roce 1974 napsal Joe Haldeman, který do něj vložil získané zkušenosti z války ve Vietnamu a jedná se o nejznámější autorovo dílo. Časem vznikla i komiksová podoba. V devadesátých letech minulého století Haldeman rozšířil úvodní román na celou trilogii, kterou doplnila díla Věčný mír a Věčná svoboda

Práva na zfilmování se válela přes dvacet let v šuplíku Richarda Edlunda, který se podílel na vizuálních efektech původní trilogie Star Wars, Dobyvatelů ztracené archy nebo Poltergeista. V roce 2008 se do natáčení chtěl pustit sám Ridley Scott, ale z plánů bohužel sešlo. Napsat scénář k filmu byl pověřen Jon Spaihts (Prometheus), ale samozřejmě nevíme, jestli z něj bude projekt nakonec skutečně vycházet.

Přikládáme synopsi českého knižního vydání: Vojín William Mandella nechtěl jít do války. Ale jelikož patřil spolu s ostatními z jeho skupiny k pozemské elitě, byl zatažen do válečného konfliktu vesmírného rozsahu. Dokázal si poradit s krvelačnými Tauřany... Dokázal se vypořádat s hypnostudiem, v jehož průběhu mu do mozku nalili celou válečnou historii Země... Dokázal se přenést i přes to, že mu výbuch utrhl nohu a on musel čekat, až mu znovu naroste... Dokázal žít ve světě lesbiček a gayů, kteří ho považovali za zvrhlíka... Ale když ho oddělili od ženy, kterou miloval, a poslali ji na misi do úplně jiné doby, začal major Mandella uvažovat, za co vlastně bojuje.

Zdroje: Comingsoon,  nakladatelství Polaris

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest