Pořád jsem to já: Julianne Moore oscarová

Pořád jsem to já: Julianne Moore oscarová | Fandíme filmu
Drama o lingvistce postižené Alzheimerovou chorobou, za které dostala Julianne Moore Oscara za hlavní roli, se konečně blíží do českých kin.

Snímek Pořád jsem to já (Still Alice) je jedním z těch filmů, které dokázaly proměnit svou oscarovou nominaci ve skutečnost. Julianne Moore si odnesla zlatou sošku za hlavní roli a my teď máme možnost nahlédnout, jaký příběh jí dal dosáhnout tak vysoko. Česká premiéra se totiž odehraje už za pár dní, 16. dubna. Slovenská kina snímek bohužel vynechá.

Film vychází z knižní předlohy, kterou napsala Lisa Genova, harvardská specialistka na neurologii. V jejím příběhu se Alice Howland, odbornice na lingvistiku, dozví, že trpí ranou formou Alzheimerovy choroby. Tato těžká tragédie v jejím životě eskaluje do série náročných situací, kdy se jak ona, tak rodina musí vyrovnávat se změnami, které nevyhnutelně nastanou.

Snímek zrežírovali Richard Glatzer a Wash Westmoreland (Poslední láska Robina Hooda). A i když za sebou nemají žádná převratná díla, je zjevné že alespoň dokázali dát Julianne Moore dostatečný prostor k vyjádření jejího talentu. Z dalšího hereckého obsazení pak nejvíce vyčnívají Alec Baldwin (Jasmíniny slzy, 30 Rock) a Kristen Stewart (Twilight sága).

Ukázka i klipy k filmu ukazují, že tu půjdeme do silných emocí, a že s Alicí zažijeme situace, které bychom nepřáli nikomu z našich blízkých. Avšak přestože je Alzheimerova choroba zákeřná bestie, vidíme, že Alice je rozhodnutá bojovat a nevzdat se, dokud je alespoň trochu sama sebou. Hudba (Ilan Eshkeri) celou ukázku umocňuje a otevřený život protagonistky přímo vyzývá k empatii. V playlistu najdete trailer v originálním znění s titulky a nadto také mnoho klipů.

Pořád jsem to já: Trailery

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest