Rychle a zběsile: Deset dílů je stále v plánu

Rychle a zběsile: Deset dílů je stále v plánu | Fandíme filmu
Universal
Jak to vypadá s přípravou pokračování, kdy bychom mohli vědět něco konkrétního, která známá postava se může vrátit a jak měla původně končit sedmička?

Rychle a zběsile 7 je ve světových kinech něco přes týden a už má na kontě půl miliardy dolarů. Takže ještě jednou opakujeme: Pokud máte pocit, že by série bez Paula Walkera neměla pokračovat, zůstanete nevyslyšeni. Ještě před Walkerovou smrtí šéfka studia Universal, Donna Langley, veřejně prohlásila, že se počítá s tím, že to série dotáhne alespoň do desítky. To podle zákulisních informací holywoodského zpravodaje THR stále platí. Producent Neal Mortiz připustil, že momentálně si produkční tým dává menší pauzu a vychutnává si masivní úspěc, avšak za nějaký týden se všichni sejdou a řeknou si, co bude dál. THR se dokonce domnívá, že by datum premiéry osmého dílu série mohlo být oznámeno už na letoším Cinema Conu, velkém filmovém veletrhu v Las Vegas, kde se scházejí lidé z filmové branže a představují novinky, které mají pro diváky nachystané pro nadcházející rok. Letošní ročník potrvá od 20. do 23. dubna.

Podle THR se jednotlivé díly série připravují tak, že se stanoví datum premiéry, následně si producent Vin Diesel, scenárista Chris Morgan a režisér filmu sednou, vymyslí základní dějovou kostru, akční scény, které dané pokračování nabídne a nakonec se to celé nějak pospojuje. Nicméně co si budeme povídat, jak už jsme vám naznačili v článku z minulého týdne, filmaři mají o budoucnosti série poměrně jasno, řešit se budou hlavně detaily.

Především je třeba najmout nějakého režiséra, který si k filmu bude chtít říct svoje. James Wan by se natáčení pokračování nebránil, avšak volný bude teprve začátkem příštího roku, až dokončí horor v Zajetí démonů 2. Je otázkou, zda bude chtít Universal čekat tak dlouho. Předchozí režisér, Justin Lin, je pro změnu zaměstnaný Star Trekem 3. Pak bude nepochybně potřeba dosavadní plány upravit s ohledem na Walkerovu absenci.

James Wan v aktuálním rozhovoru potvrdil, že původní konec Rychle a zběsile 7 byl úplně jiný. V konečné podobě se závěr filmu soustředí čistě na rozloučení s Brianem a Paulem Walkerem. Původně měl ale otevírat rozlehlejší svět, do kterého se zběsilá parta v budoucnu vypraví. Momentálně tak k potenciální budoucnosti ve filmu jako takovém ukazuje pouze skutečnost, že ani jeden z bratří Shawových (záporáci Rychle zběsile 6 a 7) není mrtvý.

Herci jsou ostatně další velkou kapitolou, od které se bude mnoho věcí odvíjet. Producent Vin Diesel nejspíš nikam nezmizí a podle THR se s později přidanými herci podepisují smlouvy na delší dobu. Problémy by tak neměly být s Jasonem Stathamem, Kurtem Russellem a Nathalie Emmanuel. Řadě veteránů naopak končí kontrakt a o další účasti bude třeba znovu jednat. Jmenovitě Dwayne Johnson (Hobbs) podepisuje vždy dohodu pouze na jeden další film a už sedmičku natáčel jen deset dní. THR dodává, že opci na další film (ne nutně ze série Rychle a zběsile) má u Universalu Luke Evans (Owen Shaw), dříve se proslýchalo, že smlouvu na víc filmů má podepsanou Lucas Black (Sean Boswell).

Server Latino-Review dále tvrdí, že další směřování série bude záviset na tom, jestli se podaří přesvědčit k návratu Evu Mendes, která si v sérii zahrála agentku Monicu Fuentes. Můžeme spekulovat o tom, zda nemá být Mendes určitou náhradou za Walkera, její postava přeci jen pochází z podobného prostředí jako O’Conner, teoreticky by tedy mohla mít podobné personální vazby jako Brien. To je ale z mojí strany čirá spekulace. Vin Diesel již dříve uvedl, že pro další příběh bude velice důležitý Pan Nikdo (Kurt Russell), a že by se měl děj alespoň částečně odehrávat v New Yorku.

To je pro tuto chvíli vše, avšak počítejte s tím, že další informace budou rychle přibývat, takže zůstaňte na příjmu.

Zdroje: THR, Collider, Latino-Review

Rychle a zběsile 8

14.04.2017 | USA, Francie, Kanada, Japonsko
Akční, Dobrodružný, Krimi, Thriller
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest