Neutečeš: Oslavovaný horor se blíží do našich kin

Neutečeš: Oslavovaný horor se blíží do našich kin | Fandíme filmu
Málokterý horor v posledních letech sklidil takhle univerzální chválu. Tak nesouložte s lidmi, které neznáte a raději si pusťte varovné trailery.

Pamatujete, když vám rodiče v mládí vtloukali do hlavy, že s cizími lidmi se do auta nenastupuje? Někdy se vyplatí věnovat jejich radám pozornost. Středoškolačka Jay se po sexu s naprosto neznámým mladíkem probudí svázaná v opuštěné továrně. Její únosce ji s uctivé vzdálenosti pozorně sleduje. Jeho zpočátku bizarní chování je záhy osvětleno, když Jay zjistí, že ji mladík prostřednictvím sexu předal pradávné prokletí, jehož oběti jsou pronásledovány tajemnými přízraky a jejich život se smrskne na nikdy nekončící kolo strachu a hrůzy. Jediná možnost, jak se prokletí zbavit, je předat ho někomu jinému stejným způsobem, jakým byla infikována Jay.

Tak lze v kostce popsat hlavní myšlenku snímku Neutečeš (It Follows) z pera Davida Roberta Mitchella, který je v žánru hororu úplným nováčkem a celkově se jedná o jeho teprve druhý film. Premiéru si snímek odbyl na loňském festivalu v Cannes, kde se dočkal pochvalných recenzí, směřujících především k hereckým výkonům a scénáři. V hlavni roli se objeví mladičká Maika Monroe (The Guest, Prodloužený víkend). Do českých kin přijde snímek 16. dubna. Na Slovensku bude k vidění od 7.5..

Dole je k vidění trailer a dle prvního dojmu lze soudit, že se Mitchel alespoň v základních konturách snaží postavy vykreslit jako uvěřitelné osoby a ne jen jako vyděšené figurky, které utíkají z bodu A do bodu B. Zajímavá je i myšlenka předání prokletí prostřednictvím sexu. Zde je zřejmá paralela s virem HIV. Zatím tedy lze se zdravou dávkou optimismu prohlásit, že v nás Neutečeš vyvolává zdravou zvědavost a nemuselo by zapadnout do dějin zapomnění pět minut po premiéře.

Neutečeš: Dva trailery

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest