Marťan: Robinson na Marsu na první fotce z natáčení

Marťan: Robinson na Marsu na první fotce z natáčení | Fandíme filmu
Matt Damon pózuje v mimozemské krajině, kde se odehrává nejnovější sci-fi thriller Ridleyho Scotta.

Ridley Scott už hezkých pár let nenatočil všeobecně pozitivně přijatý film. Letos by to však mohlo vyjít, protože problémy Scottových posledních děl byly především ve scénáři a Marťan (The Martian) vychází z chválené knižní předlohy Andyho Weira. A vizuální cítění a schopnost budovat atmosféru ve Scottovi pořád jsou. Marťan na první pohled působí jako robinsonáda ve vesmíru. Podobně jako v Gravitaci nebo třeba v Pí a jeho život musí osamělý hrdina napnout všechny své znalosti a síly, aby se vypořádal s politováníhodnou situací a neúprosnou přírodou. Oficiální synopse českého knižního vydání slibuje následující:

Před šesti dny se Mark Watney jako jeden z prvních lidí prošel po Marsu. Teď je přesvědčený, že bude prvním člověkem, který tam zemře. Málem zahynul v prašné bouři a zbytek jeho posádky odletěl v domnění, že je mrtvý. Mark nemá jak odeslat zprávu, že přežil. A i kdyby se s lidmi na Zemi spojit dokázal, zásoby mu dojdou mnohem dřív, než by stačila dorazit pomoc. Mark se však nevzdává. Vyzbrojen pouze svým důvtipem, technickými dovednostmi a nevyčerpatelným smyslem pro humor, který se pro něj stane nejcennějším zdrojem síly, se pouští do tvrdošíjného boje o přežití. Jak zdolává jednu zdánlivě nepřekonatelnou překážku za druhou, začíná věřit, že by na cizí planetě přece jen mohl obstát. Jenže Mars mu ještě přichystá nejedno překvapení.

Hlavního hrdinu hraje Matt Damon, který také společně se svým asistentem pózuje na první fotce z natáčení (najdete ji dole v galerii). Ta zdánlivě neodhaluje mnoho, avšak z obrázku je patrné, že se Scott opět v maximální možné míře spolehne na praktické efekty. Na fotce vidíte jordánské Měsíční údolí (Wadi Rum), kde Scott točil už exteriéry Promethea, ale natáčely se tu třeba i Rudá planeta nebo Poslední dny na Marsu. Interiéry by se měly natáčet v Budapešti.

V dalších rolích se objeví Jessica Chastain (Interstellar, 30 minut po půlnoci), Michael Peña (Železné srdce, Ant-Man), Kristen Wiig (Ženy sobě, Krotitelé duchů 3), Jeff Daniels (Newsroom, Blbý a blbější), Kate Mara (House of Cards, Fantastická čtyřka), Donald Glover (Community), Chiwetel Ejiofor (12 let v řetězech, Doctor Strange), Sean Bean (Pán prstenů, Hra o trůny) nebo Sebastian Stan (Captain America 1 a 2). Knižní předloha v českém překladu vyšla letos, ve slovenském loni. Do podoby scénáře ji zadaptoval Drew Goddard (Monsturm, Chata v horách a nejspíš také nový Spider-Man). Česká premiéra je naplánována na 26.11. 2015.

Zdroj fotky: Andy Weir

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest