Box Office: Sniper a Hra o trůny vládnou fotbalovému víkendu

Box Office: Sniper a Hra o trůny vládnou fotbalovému víkendu | Fandíme filmu
Novinky stále nejsou natolik silné, aby dokázaly konkurovat osvědčeným titulům.

Americký sniper si připisuje další rekord! Jako by jich Eastwoodovo drama nemělo už tak dost, superbowlový víkend mu vynáší 32 milionů dolarů, což je v historii tohoto amerického sportovního svátku opravdu nejvíc. "Největší protiválečné drama", (alespoň podle Eastwoodových slov), má na kontě 249 mega z Ameriky a 67 milionů ze zbytku světa a pomalu se blíží k tak úspěšným válečným filmům, jako jsou Pearl Harbor (449 milionů celosvětově) nebo Zachraňte vojína Ryana (481 milionů celosvětově).

Srovnatelných 8 milionů dolarů utržili jak Paddington (196 mega celosvětově), tak první novinka tohoto týdne, Project Almanac. Mohl z toho být další found footage nadpřirozený projekt, který by vykopl do vyšší ligy své tvůrce, jako to udělala Kronika. Bohužel se nezadařilo, a to tak, že kritici se ani neopovažují tenhle bolehlav (prapodivné machinace s časem a šílená kamera) doporučit. Film tedy končí jako tuctová výplň zimní sezóny, o jejíž tuctovosti vypovídají i nuzné 2 miliony z mezinárodních trhů.

Stejný palec dolů dostává od kritiků i drama Black and White o bělochovi Kevinovi Costnerovi a černošce Octavii Spencer. Nezájem projevilo i publikum, které nechává v kinech 6,5 milionů. Costnerovi se v poslední době taky nedaří jako Johnnymu Deppovi a po vlažném přijetí Draft Day a 3 dnů na zabití to vypadá, že se budou studia dvakrát rozmýšlet, jestli mají Kevinovi hledat nějaké další projekty, ve kterých by byl hlavní hvězdou.

Až na desítce je poslední novinka tohoto víkendu The Loft. Napínavé drama o pětici chlápků sdílejících šmajchl kabinet ve městě, ve kterém se jednoho dne zjeví mrtvola ženy, nedoporučuje ani jeden recenzent. Ani jeden (0% na Rotten Tomatoes) ! Necelé 3 miliony jsou chabý otvírák, takže budeme dělat, že se tohle Karlovi Urbanovi, Jamesovi Mardsenovi nebo Wentworthovi Millerovi nikdy nestalo. A vlastně na tom celém není nic překvapivého. Jedná se přeci jen o remake, jehož premiéra se dlouho odkládala a nikdo nevěděl, co si s filmem počít.

Do kin jinak zavítalo dvoudílné finále čtvrté série Hry o trůny s malou ochutnávkou série páté. Z 205 IMAXových projekcí dostává HBO 1,5 milionů dolarů, což je standardní suma nejrůznějších obnovených a remasterovaných premiér (Top Gun 3D - 1,9 milionů, Dobyvatelé ztracené archy - 1,6 milionů).

Filmy minulého víkendu jinak padají strmě dolů. The Boy Next Door6 milionů dolarů a celkových 25 mega z USA. Strange Magic utržilo jenom 3,5 milionů, což není v rámci úbytku diváků špatná suma. Měli bychom o ní ale psát tak v sedmém či osmém týdnu a ne ve druhém. Zašlá sláva George Lucase je aktuálně ceněná souhrnnými 10 miliony. Mortdecai je kapitola sama pro sebe, protože film ztratil dvě třetiny diváků a končí druhý týden s 1,5 milionem. Tragikomický projekt nezachraňuje ani zbytek světa, který zatím poslal 5 milionů. Celkových 12 mega po deseti dnech opravdu 60 milionový rozpočet nezacelí.

Na mezinárodních trzích utržil nejvíc Hobit 3 (22 milionů), který se tak přehoupl přes hranici 900 milionů dolarů (konkrétně se vyšplhal téměř na 916 milionů dolarů). Premiéru si také odbyla oslavovaná komiksovka Kingsman, která zatím utržila 7 milionů a na další trhy se chystá. A jako malou perličku na závěr přidáváme tržby The Interview, které se začalo promítat na několika mezinárodních trzích. Snímek utržil půl milionu dolarů, celkem tak má z kin 6,7 milionu. Prodejem  a půjčováním online pak The Interview utržilo dalších 40 milionů (Rozpočet činí zhruba 42 milionů). Sony věří, že se nakonec celý projekt zaplatí, asociace amerických provozovatelů kin naopak tvrdí, že studio bude tratit alespoň 30 milionů. Ze strany kinařů jde samozřejmě do velké míry o zjevné strašení, přesto není příliš pravděpodobné, že by se v dohledné době začaly premiéry hollywoodských velkofilmů odehrávat online nějak ve velkém.

Příští víkend se možná taky dočkáme nějakého toho smutného příběhu, jako v případě Mortdecai, protože se o americké diváky popere Jupiter vychází sourozenců Wachovských a Sedmý syn s Jeffem Bridgesem, který u nás běží nějaký ten pátek. Oba filmy byly odložené, takže uvidíme, jestli marketingová oddělení Warner Bros. a Universalu vymyslela, jak s nimi naložit. Bez problémů ale určitě bude SpongeBob ve filmu.

Zdroj: Forbes

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest