Deadpool nebude předražený velkofilm

Deadpool nebude předražený velkofilm | Fandíme filmu
Po pěti letech hledání filmaři našli způsob, jak v rámci studiového systému natočit Deadpoola takového, jakého jej chtějí mít.

Nad očekávaným Deadpoolem se stále vedou diskuse o tom, zda se dočkáme vyměklé, „hollywoodské“ verze pro masy, nebo se na plátno proseká krví zbrocený sprosťák, kterého známe z komiksů. V aktuálním rozhovoru dal Ryan Reynolds, představitel hlavní role, příznivcům drsného pojetí novou naději. Reynolds konkrétně uvedl, že přípravy filmu trvaly dlouho, ale nakonec se Deadpool chystá „tím správným způsobem“ a to je to podstatné. Filmaři nedostanou takový rozpočet, jaký je u superhrdinských filmů běžné, ale to je ve skutečnosti dobře. Omezené možnosti vedou k větší kreativitě, a proto mohou filmaři natočit takový film, jaký natočit chtějí.

Ryanova slova by šlo chápat tak, že filmaři tak dlouho hledali v nekompromisních mantinelech hollywoodského systému takový přístup k látce, který by uspokojil jak bojácné studio, tak fanoušky původní látky, až jej po řadě let konečně našli. Anglicky mluvící publicisté však rozhovor vykládají přímo tak, že díky nižšímu rozpočtu budou mít filmaři daleko větší svobodu, než bývá zvykem u drahých velkofilmů. Tak či tak se zdá, že celý tvůrčí film je partou nadšenců, kteří dělají všechno proto, aby se filmová adaptace Deadpoola maximálně vydařila.

Deadpool, alias Wade Wilson, je v komiksech součástí programu Weapon X a jsou na něj přeneseny Wolverinovy regenerační schopnosti. Proces se zdaří, avšak Wade při něm ztratí zdravý rozum a je tak zjizven, že následně ukrývá svůj obličej pod maskou. Stává se z něj drsný, hláškující antihrdina, který vyhledává nebezpečí, ohání se dvěma katanamy a pravidelně promlouvá přímo ke čtenářům. Hlavní roli hraje Ryan Reynolds, který se jako Deadpool objevil už ve snímku X-Men: Origins: Wolverine, avšak tato verze postavy se nedočkala přívětivého přijetí a nový film s Wolverinem nebude mít nic společného. Fim režíruje nováček Tim Miller, scénář napsali Rhett Reese a Paul Wernick (Zombieland, G.I. Joe 2). Česká premiéra je stanovena na 11.2. 2016.

Zdroj: MTV, Obrázek: Coming Soon

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest