Příběh Marie: Nevidět a neslyšet není žádný med

Příběh Marie: Nevidět a neslyšet není žádný med | Fandíme filmu
Do našich kin vstoupil příběh dívky, která je od narození hluchá a slepá. Seznamte se, pusťte si trailer.

Pokud je nemáte rádi, je mnoho důvodů, proč se do Francouzů strefovat – kvůli jejich přízvuku, mizerným autům, proslulým stávkám…Co je však nutno podotknout je fakt, že kromě proslulého vína země galského kohouta produkuje často kvalitní filmy. Francouzská kinematografie se může pochlubit takovými jmény, jako jsou Jean-Paul Belmondo, Gerard Depardieu, Louis de Funés, Jean Marais a další.

A tento čtvrtek do našich kin zamíří další zajímavý francouzský snímek. Jmenuje se Příběh Marie (v originále Marie Heurtin), a jedná se o životopisný snímek, režírovaný Jean-Pierrem Amérisem, který má za sebou pouze několik málo známých snímků francouzské produkce. Améris k filmu napsal společně s Philippem Blasbandem (Irina Palm, Pornografický vztah) scénář na motivy skutečných událostí.

Hlavní hrdinkou je, jak je již z názvu patrné, dívka jménem Marie. Ta se narodila na konci 19. století nevidomá a neslyšící. Navzdory doporučením lékaře, aby svou dceru umístil do ústavu pro choromyslné, ji její otec nakonec odveze do ústavu, kde se řádové sestry starají o podobně postižené ženy, jako je Marie. Tu si vezme pod svá křídla sestra Marguerite, která přes počáteční nezdary najde způsob, jak s ní komunikovat, a učit ji.

Sestru Marguerite si zahrála Isabelle Carré (Má mě rád, nemá mě rád), postiženou dívku Marie ztvárnila Ariana Rivoire. V dalších rolích se objevili Brigitte Catillon, Gilles Treton (Purpurové řeky 2), a další, vesměs málo známí francouzští herci. Film zatím sklízí celkem slušná hodnocení, takže jestli před Vánoci máte chuť na něco náročnějšího, zkuste vyrazit.  

Příběh Marie: Titulkovaný trailer

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest