Box Office: Síla vzdoru vyhrává nad nulovou konkurencí

Box Office: Síla vzdoru vyhrává nad nulovou konkurencí | Fandíme filmu
Setrvačnost Hunger Games je dostatečně vysoká na další prvenství, hlavně když v kinech není ani jedna novinka.

První místo patří Hunger Games 3 a půl, které ve třetím víkendu končí s 21,6 miliony dolarů. Film je se svými 257 miliony jen o pár mega pod Kapitánem Amerikou, takže za druhý nejvýdělečnější film letoška je film v USA už v podstatě prohlášený (Pokud protestujete a připomínáte tržby třetího Hobita, mrkněte na konec článku.). Celosvětově jsou jinak třetí Hry na 560 milionech.

Špatné je to s Tučňáky z Madagaskaru, kteří se svými 11 miliony dolarů stěží konkurují tržbám Legendární party nebo Turba, a to se tyhle filmy obecně považují za průměrně až podprůměrně vydělávající produkty (oba měly v druhém týdnu 13 mega). Od populárních Tučňáků se čekalo výrazně více. S celkovými 143 miliony dolarů to vypadá, že ani zbytek světa není kdovíjak nadšený, a tenhle kousek bude zapsaný jako slušná trefa mimo. Šéfy na zabití 2 sice ve druhém týdnu stíhají 44% propady, a operují tak tenhle víkend jenom s 8,5 miliony a chudými 36 mega celkově (59 celosvětově). Na film se zapomene možná ještě dřív, než vyrazí James Franco do Severní Koreje, v příští letošní eRkové komedii - The Interview.

Výborně se stále vede Interstellaru, který končí na pětce s 8 miliony dolarů. Na film se skoro nechodí jinam, než do IMAXu a celkově se teď může Nolan chlubit 593 miliony dolarů celosvětově. Finanční úspěch určitě těší Akademii, která by mohla film coby "Gravitaci roku 2014" korunovat několika nominacemi.

Na devítce skončila jediná za zmínku hodná novinka tohoto víkendu, found footage horor The Pyramid. V něm se skupinka mladých vědců ztratí v nové pyramidě a zbytek jste si už zřejmě domysleli. Film se záměrně nepouštěl kritikům, aby se náhodou nerozkřiklo, jak moc je tenhle žánr vyčpělý. Stejně to ale nepomohlo, protože film končí s 1,35 miliony dolarů. Těch pár diváků asi nalákal děsivý plakát. Celosvětově už má Pyramida na kontě přes 5 milionů, takže jestli stála tolik, co found footage filmy obvykle stávají, měla by se bez potíží zaplatit.

Režisér Jean-Marc Vallée pak přichází po Klubu poslední naděje s další oscarovkou a znovu se mu to daří, protože Divočina s Reese Witherspoon by mohla být více než malým populárním filmem. 630 000 dolarů z 21 kin je slušný výsledek, ale podle recenzí je snímek i žhavým kandidátem na nějakou sošku.

Protože to dneska byla celkem chudoba, přidám jako bonus menší výhled do budoucna. Příští týden nás čeká EXODUS: Bohové a králové od Ridleyho Scotta. Christian Bale sice prohlašuje, jaký byl Mojžíš "schizofrenní barbar", přesto by se však nemělo jednat o tak kontroverzní odklon od biblického pojetí, aby film odradil od návštěvy kina více diváků než jarní Noe. Prorokuje se mu tedy americký otvírák nad 45 mega a konečný výsledek ve výši 130 milionů dolarů.

Hůře se mluví o Hobitovi: Bitvě pěti armád, který by si měl podle hollywoodských analytiků pohoršit jak v porovnání s Pánem prstenu, tak i s předchozími hobitími díly. Film už se dlouho nepovažuje za klasický hit prosince, protože konkurenční studia se celkem úspěšně budou pokoušet házet Warnerům klacky pod nohy, a to v podobě Čarovného lesa nebo Noci v muzeu. Zůstává nám tu sice fanouškovské jádro, přesto by měl být film nejméně výdělečným dílem celé tolkienovské série. Podle předpokladů zvládne v Americe jenom 235 milionů. My se budeme moct o kvalitách přesvědčit už příští týden, v USA začíná film až 17. prosince.

Zdroj: Forbes

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest