Terminator: Genisys - Teaser trailer už na vás čeká

Terminator: Genisys - Teaser trailer už na vás čeká | Fandíme filmu
Tedy Arnold už čeká, alespoň to říká...sám sobě v prvním teaser traileru na páté dobrodružství ze světa vraždících strojů. Přikládáme plakát.

Jestli měl Terminator: Genisys před sebou dopředu nachystané davy odpůrců, které si bude muset získat na svoji stranu, tak prvním teaserem si to vůbec neulehčil. Dobré elementy se totiž až příliš často mísí s těmi špatnými. Úvodní válka se stroji nevypadá špatně, stroj času je také docela stylová mašina. Jason Clarke má v roli Johna Connora patřičné gravitas, avšak když začne mluvit o tom, že k záchraně světa je třeba zachránit jeho matku, okamžitě jsem začal přemýšlet o tom, kolik časových paradoxů a podivných logických zkratek na nás asi ve filmu čeká. Co bude jasný problém, je Jai Courtney (hraje Kylea Reese, Johnova otce). Tedy, to jsem si říkal při prvním zhlédnutím traileru, jenže s těmi dalšími mi došlo, že problém má hlubší kořen.

Polovina replik, které v upoutávce slyšíme, je buď vyloženě špatná, nebo alespoň pronesená tak zvláštním způsobem, že se člověk musí ptát, jestli náhodou nemá mít nový Terminátor komediální nádech. Přitom třeba Emilia Clarke je v Game of Thrones naprosto spolehlivá, takže není důvod, proč by z ní režisér neměl vytáhnout potřebný výkon i tady. Je tedy problém v Alanu Taylorovi, který si nejprve udělal jméno právě seriálem Hra o trůny, a pak si ho notně pošramotil nepříliš dobře přijímaným Thorem 2? (U toho nicméně nevíme, za jak velkou část filmu je skutečně zodpovědný režisér, Marvel do natáčení hodně zasahoval). Nebo můžeme doufat, že v kontextu budou jednotlivé hlášky působit přesvědčivěji?

I tradiční „I’ll be back“ už příliš nezabírá, když jej Arnold Schwarzenegger říká prakticky kdekoliv, kam strčí svoji hlavu. Co se naopak musí nechat, ve všech záběrech Arnold vypadá opravdu dobře, šedivá frizúra mu sluší. Horší je to, když potká své mladší já z osmdesátých let - tenhle digitální pašák potřebuje ještě hodně přeleštit trikařskou leštičkou z jedniček a nul!

Ale zpátky k pozitivům Většina akčních momentů má grády, hudební podkres kouzlí slušnou atmosféru, Byeong-heon Lee je v roli T-1000 perfektním následovníkem Roberta Patricka. Zdaleka nejlepší jsou však momenty, ve kterých film připomíná okamžiky z Cameronových filmů a dobře známé situace strhává nějakým novým směrem - jak už bylo řečeno dříve, přesně jako Návrat do budoucnosti 2. Můžeme jen doufat, že s tímhle hravým prvkem bude film pracovat co nejzajímavějším způsobem a vyváží tak co nejvíc nedostatků, které se na nás zdánlivě řítí.

Terminator: Genisys - První teaser trailer

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest