Box Office: Halloween se Slídilem

Box Office: Halloween se Slídilem | Fandíme filmu
Nejhrůznější, nejstrašidelnější a nejodpornější filmy vévodí Halloweenskému víkendu.

Berte dnešní první dvě místa s velkou rezervou, protože se o ně bojuje vlastně i právě teď. Pojďme ale dnes na jedničku umístit Slídila, a to pro jeho nesporné kvality, které zámořští recenzenti označují jako jedny z nejlepších v tomto roce. Jake Gyllenhaal se v posledních letech profiluje jako velká hvězda malých filmů, a proto je 11 milionů naprosto standardní částka, která nedělá osmimilionovému thrilleru vůbec žádnou ostudu. Snímek pojednává o kameramanovi natáčejícím výživné záběry pro krimi zprávy.

Na dvojce pak končí Ouija taktéž s necelými 11 miliony, která bohužel má tu smůlu, že na rozdíl od Slídila nemá mimo halloweenskou sezónu moc co nabídnout. Universal ale udělal dobře, že film nasadil už minulý týden, protože pětimilionový projekt teď sedí v Americe už na 35 mega a to všem zúčastněným musí určitě bohatě stačit. Celosvětově to dělá 42 mega.

Na dalších místech máme Železná srdce o hrůzách války s 9 miliony a 60 mega celkově (98 celosvětově), za ní pro manžele děsivá Zmizelá s 8,8 miliony, jejíž 136 milionů dolarů je aktuálně nejlepší kasovní výsledek Davida Finchera (279 milionů z celého světa). A do první pětky se dostala i Kniha života, která je zase vesele strašidelnou alternativou pro děti. Film si k 32 mega připočítává dalších 8 milionů z tohoto víkendu (69 celosvětově).

Zato Dřív než půjdu spát s Nicole Kidman a Colinem Firthem a tržbou 2 miliony se vůbec nevešlo do první desítky. Film je další kasovním fiaskem nového distributora Clarius Entertainment, který nedokázal vybudovat žádnou šuškandu ani základní povědomí o filmu. Celosvětově thriller utržil doposud jen 5,5 milionu a to na mezinárodních trzí běží už dlouho.

Ve dvoutisícovce kin se pak znovu hrál první díl Saw a po deseti letech dostal od fandů 650 000 dolarů. Tehdy v roce 2004 jednička otevíral s 18 miliony dolarů, od té doby opravdu uplynulo už deset let a velcí fandové původního majstrštyku mistra hororů Jamese Wana možná na tyhle časy vzpomínají s radostí, když vezmeme v úvahu, jaká natahovaná kaše se z toho v dalších letech uvařila. Horns s Danielem Radcliffem se promítají v pár kinech a utržili nezajímavých 104 tisíc dolarů. Daleko veselejší to tenhle film bude mít na videu. A ještě jednou připomínáme Strážce Galaxie, kteří přelezli celosvětově přes 765 mega a definitivně se stali druhým nejvýdělečnějším filmem letošního roku!

A je to tady. Příští týden se dočkáme Interstellaru Christophera Nolana a od Marvelu dorazí první animák s názvem Velká šestka.

Zdroj: Forbes

Ouija

24.10.2014 | USA
Horor
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest