Zmizení Eleanor Rigbyové: Jeden příběh ze dvou pohledů

Zmizení Eleanor Rigbyové: Jeden příběh ze dvou pohledů | Fandíme filmu
James McAvoy a Jessica Chastain odhalují dvě strany jedné události ve dvou samostatných filmech, které vycházejí zároveň.

Scenárista a režisér krátkých snímků Ned Benson pojal svůj první celovečerák zajímavým způsobem. The Disappearance of Eleanor Rigby (Zmizení Eleanor Rigbyové) rozdělil na dva plnohodnotné filmy (Zmizení Eleanor Rigbyové: Ona a Zmizení Eleanor Rigbyové: On), znázorňující úhly pohledu dvou hlavních protagonistů na stejnou událost. Poté ještě oba samostatné filmy spojil do jednoho kompaktnějšího sestřihu, nazvaného Zmizení Eleanor Rigbyové: Oni. Ve všech třech filmech účinkují talentovaní a velmi schopní herci, jako například James McAvoy (X-Men: První třída, Poslední skotský král), Jessica Chastain (Zero Dark Thirty), William Hurt (Útěk do divočiny), Viola Davis (Enderova hra) nebo Bill Hader (Superbad).

Conor (McAvoy) a Eleanor (Chastain) jsou šťastně zamilovaný pár. Postihne je však velké neštěstí, které celý jejich vztah zničí. Oba se s nečekanou tragédií vypořádavají po svém a čím dál více se navzájem odcizují. Eleanor se uchýlí do domu svých rodičů, kde se přes velký žal snaží dostat zpět na vlastní nohy. Conor se mezitím pokouší opět s Eleanor navázat kontakt a znovu objevit již ztracenou lásku.

Film s podtitulem Ona (Her) vídíme z pohledu hlavní ženské představitelky, především jejího vnímání událostí. Stejně tak tomu je i u druhého filmu s koncovkou On (Him). Toto pojetí je pěkně zpracováno především ve scénách, kdy jsou obě hlavní postavy spolu a záměrně se ty samé scény v obou filmech trochu liší. Třetí film nese podtitul Oni (Them) a shrnuje dva předešlé filmy, avšak nepřidává nic nového a není mu přikládána žádná velká hodnota. Pokud divák zhlédne nejdříve Her a Him, pak se může zdát snímek Them poněkud zbytečným. Zda se půlené zpracování tvůrcům povedlo, se budete moci sami přesvědčit již od 6.11., kdy dva filmy vstupují do kin v ČR a na Slovensku (jen na Her si na  Slovensku budete muset počkat do 13.11.). Úvádění Them se v českých ani slovenských kinech neplánuje.

Zmizení Eleanor Rigbyové Ona, On - Trailer

 

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest