Novinky na DVD a Blu-ray od 8.10.

Novinky na DVD a Blu-ray od 8.10. | Fandíme filmu
X-Men: Budoucí minulost, Na hraně zítřka, Hvězdy nám nepřály nebo také klasiky jako Krotitelé duchů a Tenkrát v Americe.

Začátkem října jsme poprvé zkusili shrnout chystaná DVD a Blu-ray, a protože jste projevili docela slušný zájem, budeme v rubrice pokračovat i nadále. Napodruhé je výběr ještě výrazně nadupanější, takže pokud na dlouhé sychravé večery potřebujete nějakou zábavu, doplňujete si sbírku zásadních historických kousků nebo už sháníte první vánoční dárky, určitě si vyberete.

X-Men: Budoucí minulost

V sedmém x-menovském filmu se sešli téměř všichni dosavadní mutanti, když musel Wolverine cestovat z postapokalyptické budoucnosti do 70. let minulého století, aby usmířil mladého Magneta s mladým Profesorem X a společně odvrátili genocidu, která celému světu v budoucnosti hrozí. Kromě obrovské spousty mutantů nabídl nejúspěšnější díl série další zkoumání osobností dvou mutantích vůdců, souboje s obřími roboty a neuvěřitelně hravého Quicksilvera, který dal mutantům nejzábavnější akční scénu od Nightcrawlerova úvodního výstupu v X-Men 2. Série se opět chopil její zakladatel Bryan Singer, částečně ji zrestartoval, vymazal z historie řadu nesrovnalostí a nasměroval X-Meny k snad ještě světlejším zítřkům.

Technické provedení Blu-ray

Film u nás vychází ve variantách Blu-ray 2D+3D, Blu-ray 2D+3D ve steelbooku a Blu-ray 2D v kolekci s X-Men: První třídou 2D. DVD vyjde až koncem října, ale už teď si jej můžete předobjednat.

2D i 3D disk obsahují původní znění v mixu DTS-HD Master Audio 7.1 a český dabing v mixu Dolby Digital 5.1. Titulky jsou k dispozici české, slovenské i anglické.

Bonusy na Blu-ray

  • Klasifikace: M
  • Xavier a Magneto
  • Nepovedené záběry
  • Sentinel: Za bezpečnější budoucnost
  • X-Men: Další shledání
  • Dosud neuvedené vynechané scény

Další podrobnosti o filmu | Recenze

X-Mem: Budoucí minulost 3D Blu-ray lze pořídit v e-shopech za cenu od (Zdroj: Heureka.cz)
Porovnat ceny >>

X-Men: Budoucí minulost 3D Blu-ray, Steelbook lze pořídit v e-shopech za cenu od (Zdroj: Heureka.cz)
Porovnat ceny >>

X-Men: První třída + X-Men: Budoucí minulost lze pořídit v e-shopech za cenu od (Zdroj: Heureka.cz)
Porovnat ceny >>

X-Men: Budoucí minulost DVD lze pořídit v e-shopech za cenu od (Zdroj: Heureka.cz)
Porovnat ceny >>

DVD kolekce X-Men První třída + Budoucí minulost lze pořídit v e-shopech za cenu od (Zdroj: Heureka.cz)
Porovnat ceny >>

Starší filmy s X-Meny na DVD a Blu-ray

 

Na hraně zítřka

Navzdory svým kvalitám si akční sci-fi novinka Toma Cruise nevedla v kinech nijak výjimečně, a tak distributoři zkouší novou strategii a už na obalu se snaží zdůraznit, že nejde o žádnou suchopárnou vědu, ale o adrenalinovou zábavu. Název filmu tak doplňuje úderný slogan Žít, zemřít, zažít znovu, který je na zahraničních verzích dokonce vyveden větším fontem než vlastní titul. Cruise si ve filmu zahrál vojenskou kancelářskou krysu, která se v blízké budoucnosti musí ve válce s mimozemšťany postavit do první linie. Prakticky okamžitě umírá, ale díky kontaktu s mimozemskou krví získává schopnost prožívat ten samý den znovu a znovu. Při každém dalším probuzení je zkušenější a zkušenější a stává se rozhodujícím hráčem celé války.

Technické provedení

Film u nás vychází na Blu-ray 2D, na Blu-ray 2D+3D, Blu-ray 2D+3D ve Futurepaku a na DVD.

2D i 3D Blu-ray obsahují původní znění v mixu DTS-HD Master Audio 7.1 a český dabing v mixu Dolby Digital 5.1. Titulky jsou k dispozici české a anglické.

Bonusy na Blu-ray

  • Operace Downfall - adrenalinový sestřih
  • Útok na pláž
  • Zbraně budoucnosti
  • Tvorové z jiného světa
  • Na hraně s Dougem Limanem
  • Vynechané scény

Na DVD jsou pouze bonusy Zbraně budoucnosti a Tvorové z jiného světa, k dispozici je český dabing i původní znění v mixu Dolby Digita 5.1. Titulky jsou tu česká a anglické.

Další podrobnosti o filmu | Recenze

Na hraně zítřka 3D Blu-ray, Futurepak lze pořídit v e-shopech za cenu od (Zdroj: Heureka.cz)
Porovnat ceny >>

Na hraně zítřka 3D Blu-ray lze pořídit v e-shopech za cenu od (Zdroj: Heureka.cz)
Porovnat ceny >>

Na hraně zítřka 2D Blu-ray lze pořídit v e-shopech za cenu od (Zdroj: Heureka.cz)
Porovnat ceny >>

Na hraně zítřka DVD lze pořídit v e-shopech za cenu od (Zdroj: Heureka.cz)
Porovnat ceny >>

 

Hvězdy nám nepřály

Populární romance spisovatele Johna Greena pojednává i ve filmovém provedení o mladém páru, který spolu randí navzdory rakovině, kterou oba prodělávají nebo prodělali. Navzdory tématu nejde o až tak velké citové vydírání a svižně napsané dialogy spolu s výkony Shailene Woodley a Ansela Elgorta v hlavních rolích dělají z Hvězd jednu z lepších romantických komedií poslední doby.

Technické provedení

Film u nás vychází na Blu-ray a DVD. Blu-ray nabízí původní znění v mixu DTS-HD 5.1 a český dabing v mixu Dolby Digital 5.1. Titulky jsou tu české, anglické i slovenské.

DVD nabízí původní znění v mixu Dolby Digital 5.1 a český dabing taktéž v mixu Dolby Digital 5.1. titulky jsou tu české a anglické. Bonusy jsou totožné na DVD i Blu-ray, akorát Vynechané scény na DVD chybí.

Bonusy

  • Komentář: Režisér Josh Boone a autor John Green
  • Vynechané scény
  • Komentář k vynechaným scénám
  • Autor na natáčení
  • Obsazení
  • Z natáčení filmu Hvězdy nám nepřály
  • Proměna
  • Literatura ožívá
  • Naše malé nekonečno
  • Hudba z filmu
  • Fotogalerie
  • Trailer

Další podrobnosti o filmu | Recenze

Hvězdy nám nepřály Blu-ray lze pořídit v e-shopech za cenu od (Zdroj: Heureka.cz)
Porovnat ceny >>

Hvězdy nám nepřály DVD lze pořídit v e-shopech za cenu od (Zdroj: Heureka.cz)
Porovnat ceny >>

Hvězdy nám nepřály - knižní předloha lze pořídit v e-shopech za cenu od (Zdroj: Heureka.cz)
Porovnat ceny >>

 

Krotitelé duchů - Edice k 30. výročí

Kdo by je neznal. Vysokoškolští profesoři Peter Venkman (Bill Murray), Ray Stantz (Dan Aykroyd) a Egon Spengler (Harold Ramis), alias Krotitelé duchů - tedy společnost, kterou zavoláte, pokud vás trápí nadpřirozené síly. Přesně takový problém má violoncellistka Dana Barett (Sigourney Weaver), jíž se v jejím bytě otevřel portál do horoucích pekel. Krotitelé ale vezmou do rukou své ektoplazmové kanóny a dají duchům a démonům co proto. Komediální klasiku asi netřeba více představovat, o její proslulosti svědčí i skutečnost, že se producenti dodnes pořád ještě pokoušejí přivést na svět pokračování.

Technické provedení

Film aktuálně vychází na Blu-ray v edici k 30. výročí. Ta obsahuje obrazový přepis filmu známý již z loňského Blu-ray vydání, který se pyšní označením „Mastered in 4K“, což znamená, že má obraz oproti běžnému Blu-ray disku vyšší datový tok, větší množství obrazových detailů a lepší barevné podání.

Oproti předchozímu vydání se to aktuální liší především zvukem, když původní znění nabízí nově v mixu DTS-HD Master Audio 5.1. Český dabing je v mixu Dolby Digital 5.1, titulky jsou k dispozici české slovenské a anglické. Vydání je kompletně bez bonusů.

K dostání je stále i úplně nejstarší vydání filmu, která nabízí o něco méně vyspělé technické provedení (není masterované ve 4K), ale najdete na něm bonusy.

Blu-ray: Krotitelé duchů - speciální edice k 30. výročí lze pořídit v e-shopech za cenu od (Zdroj: Heureka.cz)
Porovnat ceny >>

Blu-ray: Krotitelé duchů - starší vydání s bonusy lze pořídit v e-shopech za cenu od (Zdroj: Heureka.cz)
Porovnat ceny >>

Krotitelé duchů DVD lze pořídit v e-shopech za cenu od (Zdroj: Heureka.cz)
Porovnat ceny >>

 

Krotitelé duchů II - Edice k 25. výročí

Několik let po událostech prvního filmu jsou Krotitelé duchů v bankrotu. Po nadpřirozených jevech není ani vidu ani slechu a čtveřici nikdo nebere vážně. Tedy až do té doby, než pod ulicemi New Yorku začne protékat řeka ektoplazmatického slizu. Starodávný kouzelník se snaží zmocnit Danina dítěte a prodrat se na náš svět. Celému městu hrozí zkáza. Tentokrát Krotitelům nebudou stačit jen kanóny a jejich speciální automobil, takže ve velkém finále povolají na pomoc samotnou Sochu Svobody.

Technické provedení

Technické provedení je prakticky totožné s aktuálním vydáním prvních Krotitelů duchů 1, akorát s tím rozdílem, že dvojka vychází na Blu-ray vůbec poprvé.

Blu-ray: Krotitelé duchů II - Edice k 25. výročí lze pořídit v e-shopech za cenu od (Zdroj: Heureka.cz)
Porovnat ceny >>

 

Tenkrát v Americe: Prodloužená režisérská verze

Na Blu-ray čerstvě vychází prodloužená verze opulentní fresky Sergia Leoneho, autora zásadních westernů, jako jsou Pro hrst dolarů, Hodný, zlý a ošklivý nebo Tenkrát na Západě. Tenkrát v Americe vyobrazuje narůstající vzestupující vliv mafie na americkou společnost, prostřednictvím příběhu z newyorského židovského ghetta, odkud do světa organizovaného zločinu vstupují Robert De Niro a James Woods. Doplňují je Jennifer Connely, Treat Williams či Joe Pesci.

Technické provedení

Film se vůbec poprvé dočkává domácího vydání, které se zhruba blíží původní Leoneho představě. Oproti dřívějším vydáním přibývá dalších 22 minut, celková délka tak činí plných 251 minut.

Původní znění je v mixu DTS-HD Master Audio 5.1, český dabing je v Dolby Digital 5.1 avšak je k dispozici pouze pro zkrácenou verzi filmu, která je na disku obsažena. Obě verze doplňují české a anglické titulky.

K dostání je stále i starší DVD vydání s kratší verzí filmu.

Tenkrát v Americe: Prodloužená režisérská verze Blu-ray lze pořídit v e-shopech za cenu od (Zdroj: Heureka.cz)
Porovnat ceny >>

Tenkrát v Americe - kratší verze na DVD lze pořídit v e-shopech za cenu od (Zdroj: Heureka.cz)
Porovnat ceny >>

 

Sprosťárny

Jason Bateman (Arrested Development, Šéfové na zabití) hraje obvykle zakřiknuté slušňáky. Ve svém celovečerním režisérském debutu však ztvárnil dospělého vyčuránka, který se rozhodne vyhrát dětskou soutěž v hláskování a ještě při tom stihne sprostou mluvou a naprosto nevhodným chováním zkazit jednoho z účastníků.

Technické provedení

Film vychází na DVD bez bonusů, k dispozici jsou původní znění i český dabing v mixu Dolby Digital 5.1. Titulky jsou tu české a anglické, slovenské nikoliv.

Další podrobnosti o filmu

Sprosťárny DVD lze pořídit v e-shopech za cenu od (Zdroj: Heureka.cz)
Porovnat ceny >>

 

Volání

Detektivní záležitost se Susan Sarandon v hlavní roli spraví náladu všem, kteří po Zmizelé pořád ještě nemají dost napínavého pátrání. Sarandon hraje lokální vyšetřovatelku, která pátrá po náboženském fanatikovi, zodpovědném za sérii rituálních vražd.

Technické provedení

Film u nás vychází na DVD, doplněný je původním znění v mixu Dolby Digital 5.1 i českým dabingem v mixu Dolby Digital 5.1. Titulky jsou tu anglické, české i slovenské. V bonusové sekci najdete film o filmu.

Další podrobnosti o filmu

Volání DVD lze pořídit v e-shopech za cenu od (Zdroj: Heureka.cz)
Porovnat ceny >>

 

Dědictví aneb Kurva se neříká

Pokračování úspěšného filmu Věry Chytilové nedokázalo navázat na kultovní status starší komedie s prostým Bohušem (Bolek Polívka), který ve své blbosti zdědil mění. Dvojka na starší film pouze matně vzpomíná a je určena jen opravdu těm nejskalnějším Bohušovým příznivcům. Tentokrát je jednoduchý milionář připraven zlými lidmi a zlým alkoholem o svůj mamon a skrze nejrůznější veselé peripetie se k němu snaží opět dostat.

Technické provedení

Film aktuálně vychází na DVD, kde je k dispozici zvuk v mixu Dolby Digital 5.1. Nechybí titulky pro neslyšící, anglické titulky a několik bonusů.

DVD je také k dispozici v dvojbalení s filmem Dědictví aneb Kurvahošigutntág. Začátkem září film vyšel také na Blu-ray, v dvojbalení spolu s filmem Dědictví aneb Kurvahošigutntág.

Bonusy

  • Film o filmu
  • Trailer
  • Teasery
  • Vystřižené scény
  • Fotogalerie
  • Upoutávky 

Další podrobnosti o filmu | Recenze

Dědictví aneb Kurva se neříká DVD lze pořídit v e-shopech za cenu od (Zdroj: Heureka.cz)
Porovnat ceny >>

 

Dědictví aneb Kurvahošigutntág

Největší zásluhou druhého dílu je ta, že díky němu vychází ten první ve zremasterované edici. Dnes se jedná o již klasickou exkurzi do jedné zapadlé vsi, kde po revoluci prostý Bohuš přijde restitucí k penězům a ty s ním pěkně zamávají. Kromě vhledu do světa pokřivených charakterů jsme dostali hromadu hlášek, které zlidověly a docela slušnou komedii.  

Technické provedení

Film vychází na DVD v remasterované podobě, zvuk je k dispozici v českém znění v mixu Dolby Digital 5.1, titulky jsou tu anglické nebo české pro neslyšící.

DVD je také k dispozici v dvojbalení s filmem Dědictví aneb Kurva se neříká. Začátkem září film vyšel také na Blu-ray, v dvojbalení spolu s filmem Dědictví aneb Kurva se neříká.

Bonusy

  • Film o filmu
  • Trailery
  • Fotogalerie

Dědictví aneb Kurvahošigutntág DVD lze pořídit v e-shopech za cenu od (Zdroj: Heureka.cz)
Porovnat ceny >>

 

Přijde letos Ježíšek?

Na předvánoční trh se chystá loňská vánoční taškařice, ve které se emigrant v podání Josefa Abrháma vrací po třiceti letech do Čech, aby jeho dcera mohla otěhotnět díky zázraku Pražského jezulátka. Do cesty se mu ale připlete jeho dávná láska (Libuše Šafránková) a manipulativní kamarád (Václav Postránecký), a tak se zdánlivě jednoduchý výlet pořádně zamotá. Dále hrají Pavel Kříž, Igor Chmela, Danica Jurčová nebo Marian Roden.

Technické provedení

Film vychází na DVD, původní české znění na něm najdete v mixu Dolby Digital 5.1, české titulky pro neslyšící a anglické titulky.

Bonusy

  • Rozhovory s tvůrci

Přijde letos Ježíšek? DVD lze pořídit v e-shopech za cenu od (Zdroj: Heureka.cz)
Porovnat ceny >>

Nákupem přes naše sponzorované odkazy neplatíte ani o korunu navíc, najdete si vždy nejlepší cenu na trhu a podporujete chod FandimeFilmu.cz.

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest