13 nejočekávanějších filmů závěru roku

13 nejočekávanějších filmů závěru roku | Fandíme filmu
Jaké pecky ještě uvidíme před koncem roku? Představujeme třináctku filmů, která letos na podzim a v zimě přitáhne největší pozornost.

Venku už začíná být docela hnusně, takže je čas zapomenout na letní dovolenky a vrátit se zpátky do kin. Vybrali jsme pro vás třináctku filmů, na které se podle nás těší nejvíc lidí. Nejde tedy o seznam našich tipů na ty nejlepší kusy, ale o výčet filmů, o kterých se bude v nadcházejících týdnech nejvíc psát a mluvit, a které přilákají do kin největší množství diváků. Dolů do komentářů určitě dejte vědět, které podzimní (a vánoční) hity si nenecháte ujít vy, popřípadě jestli máte raději právě očekávané velkofilmy nebo spíš menší překvapení, která tolik pozornosti dopředu nepřitahují.

 

Zmizelá

Gone Girl

Premiéra ČR: 2.10.
Premiéra SR: 2.10.

Žebříček zahájíme ve velkém stylu, protože novinku Davida Finchera si snad žádný pravověrný cinefil nemůže nechat ujít. Řada z vás už určitě vyrazila do kin, naši recenzi můžete čekat ještě dnes. Film sice působí jako další z řady projektů na zakázku, na druhou stranu zrovna detektivní thrillery Finchera proslavily a Zmizelá na to jde navíc od lesa. Ben Affleck si ve filmu nezahrál žádného detektiva, ale manžela, který společně s autoritami hledá zmizelou choť (Rosamund Pike). Už od prvních chvil se ale zdá, že ji možná unesl on sám. Ve filmu se netradičně ve vážné roli objeví Neil Patrick Harris, scénář zadaptovala sama autorka nesmírně populární předlohy, Gillian Flynn, a hudbu pro Finchera opět skládá plodné duo Trent Reznor, Atticus Ross. Vše o filmu.

 

Drákula: Neznámá legenda

Dracula Untold

Premiéra ČR: 16.10
Premiéra SR: 16.10

Další začínající filmař dostal od studia slušný balík peněz, známou postavu a hromadu digitálních triků. Tentokrát se neadaptuje pohádka, leč strašidelná legenda o hraběti z Rumunska, který se spolčil s nečistými silami, aby ochránil svou rodinu a zem před tureckými nájezdníky. Trailery připomínají mix Underworldu či snad videoherní Castlevanie s epickou fantasy a výsledek pořád ještě může dopadnout všelijak. Divácké přijetí bude hodně záviset také na Lukeovi Evansovi, který po řadě vedlejších rolí (Hobit, Rychle a zběsile 6) konečně dostal příležitost táhnout celý film na svých bedrech. Vše o filmu.

 

 

 

Škatuláci

The Boxtrolls

Premiéra ČR: 23.10.
Premiéra SR: 23.10.

Další film společnosti Laika, která stále statečně drží prapor poctivé ruční animace. Studio, které nám dalo Koralínu nebo ParaNormana se teď pustilo do další netradiční látky. Škatuláci jsou dickensovskou pohádkou pro diváky všeho věku, která však odmítá z dětí dělat blbce. Škatuláci jsou v zásadě příběhem o sociálním vydědění, akorát v něm místo chudých lidí žijí na okraji společnosti tvorečkové, kteří se oblékají do starých krabic. Škatuláci kromě drobných krádeží nikomu neškodí, přesto se jich obyvatelé Sýrečkova bojí, a tak najmou pana Chňapala, aby je pochytal. Naštěstí Škatuláci ve svém středu vychovali Vejce, lidského sirotka, který svoji adoptivní rodinu zaniknout nenechá. Vše o filmu.

 

Soudce

The Judge

Premiéra ČR: 23.10.
Premiéra SR: 16.10

Robert Downey Jr. už je k vidění prakticky jenom v marvelovkách, které mu vyplňují většinu pracovního času. A když netočí je, střihne si nějaký jiný blockbuster. Teď po dlouhé době zase zkusil drama a rovnou proti takové těžké váze, jakou je Robert Duvall. Dvě herecká esa ztvárnila rozhádaného otce a syna, které znovu spojí až matčina smrt a obvinění z vraždy, kterému čelí taťka. Junior v Downeyho podání se rozhodne otce zastupovat, a tak spolu oba kohouti budou muset chtě nechtě strávit spoustu času. Zbývá jen doufat, že z toho nevyleze ubrečená limonáda, ve které si tatík se synem po pár výčitkách v závěru padnou bez jediného překvapení kolem krku. Vše o filmu.

 

Interstellar

Interstellar

Premiéra ČR: 6.11.
Premiéra SR: 6.11.

Nejnapjatěji očekávaný film podzimu? Dost možná ano. Proč to? Tak zaprvé, každý další film Christophera Nolana vzbuzuje očekávání. A za druhé? Christopher je pověstný tajnůstkář, a i když už byl nejnovější trailer poměrně sdílný, stejně si režisér pořád dává záležet, aby byl jeho film obestřen tajemstvím a pořád se bylo na co těšit. O Interstellar víme, že se inspiruje klasikami, jako je 2001: Vesmírná odysea a Matthew McConaughey se v příběhu z blízké budoucnosti bude muset rozhodnout, zda zůstat se svojí rodinou nebo se vypravit na šílenou misi do vesmíru, která by mohla zachránit lidstvo před zničujícím hladomorem. Vše o filmu.

 

 

Železná srdce

Fury

Premiéra ČR: 13.11.
Premiéra SR: 13.11.

David Ayer nás dlouho zásobil drsnými kriminálkami, teď se vydal na válečné pole. Brad Pitt v jeho novince hraje velitele tanku, který se za druhé světové války vydává hluboko za nepřátelskou linii, aby nacistům zasadil zdrcující úder. Na pětičlennou posádku obrněného vozidla čeká hrdinská, možná ale spíš sebevražedná mise, Ayer navíc slibuje, že spíš než klasické válečné drama jeho film bude nervy drásající thriller z válečného prostředí. Trailery vypadají slibně, na palubě tanku spolu s Pittem pojedou Logan Lerman, Shia LaBeouf, Jon Bernthal a Michael Peña, takže se rozhodně máme na co těšit. Vše o filmu.

 

 

 

Hunger Games: Síla vzdoru 1. část

The Hunger Games: Mockingjay - Part 1

Premiéra ČR: 20.11.
Premiéra SR: 20.11.

Poslední kniha Hunger Games bude na plátně rozdělena na dva filmy, podobně jako se to stalo Harrymu Potterovi nebo Stmívání. Tentokrát by ale nastavený čas mohl být přeci jen užitečný, protože filmaři slibují, že válečné výjevy, o kterých hrdinka Katniss (Jennifer Lawrence) ví v knize pouze z doslechu, uvidíme ve filmech na vlastní oči. Třetí část série navazuje tam, kde druhá skončila. Podrobené regiony se začínají bouřit proti nadvládě krutého Kapitolu a Katniss má být tváří rebelie. Její myšlenky jsou však především u Peety (Josh Hutcherson), který je stále v moci prezidenta Snowa (Donald Sutherland). Vše o filmu.

 

 

Šéfové na zabití 2

Horrible Bosses 2

Premiéra ČR: 27.11.
Premiéra SR: 27.11.

Minule Jason Bateman, Charlie Day a Jason Sudeikis chtěli zabít svoje šéfy, kteří jim dělali ze života peklo. Tentokrát se pokusí unést nového šéfa, milionáře v podání Christopha Waltze, aby si mohli zažádat o tučné výkupné a už se nikdy v životě nemuseli žádnými šéfy zaobírat. Ve vydírání jim bude pomáhat milionářův vlastní syn v podání Chrise Pinea a samozřejmě také mistr zločinu Motherfucker Jones, alias Jamie Foxx. Vrací se i chladnokrevný Kevin Spacey a věčně nadržená Jennifer Aniston. Vše o filmu.

 

 

Tučňáci z Madagaskaru

The Penguins of Madagascar

Premiéra ČR: 27.11.
Premiéra SR: 27.11.

Tučňáci si pravidelně kradli pro sebe jednotlivé Madagaskary, pak se dočkali vlastního seriálu a teď i vlastního celovečerního filmu. V něm budou muset spojit síly se špionážní organizací Severní vítr, vedené agentem Utajeným (jeho jméno by nám mohli prozradit, ale pak by nás museli...však vy víte co) s hlasem Benedicta Cumberbatche. Společně se pokusí zachránit svět před strašlivými plány zlotřilého doktora Octavia Brinea, namluveného Johnem Malkovichem. Další role namluvili Andy Richter, Tom, Ken Jeong nebo Peter Stormare. Tak doufejme, že se dočkáme nějaké titulkované kopie! Vše o filmu.

 

 

Návrat blbýho a blbějšího

Dumb and Dumber To

Premiéra ČR: 4.12.
Premiéra SR: 4.12.

Blbý a blbější. Pro jednoho vrchol nevkusu, pro druhého vrchol komedie. Především ale jeden z filmů, které na začátku devadesátých let pomáhaly odpálit kariéru Jima Carreyho ke hvězdám. Momentálně už se zase na Carreyho trošku zapomíná, a tak se ještě rád vrátil k osvědčené značce. Teď jenom jestli dva zestárlí blbečkové budou ještě někoho zajímat. Trailery slibují nové kousky starých známých prosťáčků, kteří se tentokrát pokusí vypátrat dceru, kterou kdysi Harry nevědomky zplodil. Vše o filmu.

 

 

Hobit: Bitva pěti armád

The Hobbit: The Battle of the Five Armies 

Premiéra ČR: 11.12.
Premiéra SR: 11.12.

Závěr mamutí Jacksonovy trilogie, roztažené na tři filmy z jedné útlé knížečky J.R.R. Tolkiena. Režisér slibuje, že napotřetí už se nebude nikam mašírovat, čeká nás nervy drásající thriller upíchnutý na jedno místo. Po tom, co trpaslíci vyhnali draka z Osamělé hory, nás čeká Šmakův útok na Jezerní město, ale především také zápolení o moc, které se v prostoru uvolněném drakem rozhoří. Svůj díl dračí kořisti chtějí trpaslíci, lidí i elfové. Malicherné hašteření ale rychle vezme za své, když k hoře přitáhnou Nekromantovy armády skřetů a vypukne titulární bitva pěti armád. Vše o filmu.

 

 

Exodus: Bohové a králové

Exodus: Gods and Kings

Premiéra ČR: 25.12.
Premiéra SR: 25.12.

Společně s Exodem se Ridley Scott vrací k žánru historického dramatu. Tentokrát si vybral jeden z nejznámějších biblických příběhů, ve kterém se chce soustředit především na rozkol mezi adoptivními bratry Mojžíšem a Ramessem II. Trailery slibují velkolepé vizuály, silné obsazení v čele s Christianem Baleem a Joelem Edgertonem se jistě bude důrazně hlásit o pozornost kritiků. Prozatím se nicméně o filmu nejvíc mluví ve spojitosti s nařčením z rasismu, kterému čelí vybělený casting. Vše o filmu.

 

 

Noc v muzeu 3

Night at the Museum: Secret of the Tomb

Premiéra ČR: 25.12.2014
Premiéra SR: 18.12.2014

Na nočního hlídače Larryho (Ben Stiller) čekají společně s jeho kamarády z muzea obživlých figurín další peripetie. Tentokrát se musí společně vypravit do Londýna. Síla kouzelného tabletu totiž slábne, a pokud hrdinové něco nepodniknout, figuríny přestanou v noci ožívat. Třetí část komediální dobrodružství zřejmě naláká jen děti a skalní fanoušky, ale těch rozhodně není málo. Navíc se jedná o jednu z posledních rolí Robina Williamse. Vše o filmu.

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest