Box Office: Diváci v září nechtějí novinky

Box Office: Diváci v září nechtějí novinky | Fandíme filmu
Jinak si jejich absenci v kinech snad ani vysvětlit nejde. Strážci Galaxie nadále bodují.

Chcete dnes kratší verzi? Klikněte na článek z minulé neděle a můžete jít. Žádné velké novinky se v pokladnách neudály. Pro nejvytrvalejší je tu nejmenší souhrnná kasovní tržba poslední dekády (64 milionů). Vévodí jí Strážci galaxie s 10 miliony, kteří začínají podzim s 294 miliony, čímž překonávají konečné tržby Muže z oceli, stávají se v USA nejvýdělečnějším komiksovým filmem bez Batmana, Spider-Mana nebo Iron Mana a prvním filmem od Marvelu, který si udržel první příčku rovnou čtyřikrát. Aktuálních 586 milionů celosvětově nedává moc prostoru k dosažení takové sedmistovky, ale zato by mohly padnout americké tržby třetího Iron Mana (318 milionů).

Na dvojce Želvy Ninja s 6,5 miliony. Ke dvoustovce z Ameriky chybí 25 milionů a rozhoduje o ní pouze otázka, jestli Paramount bude chtít nechat film v kinech i v září, nebo se mu to nevyplatí. Zůstaň se mnou se obstojně drží na trojce s 5,7 miliony a v Americe je film na čtyřicítce milionů. Falešní poldové si pak k 60 milionům připočítávají z toho víkendu dalších pět.

Nováčci minulého týdne padají hluboku dolů. November Man se 4 miliony zarovnává celkové tržby k 18 milionům. Pod zemí je pak s 3,7 miliony na 17 milionech, narozdíl od November Mana má ale found footage horor několikanásobně nižší rozpočet.

Až na jedenácté příčce skončila jediná novinka tohoto víkendu The Identical, která je údajně směšnou náboženskou pohádkou o tom, jak mrtvě narozené dvojče Elvise Presleyho vlastně přežilo a vedlo život plný absurdit a nezamýšleného smíchu. Alespoň tak to podle kritiků dopadlo. Zdrcující 4 procenta na Rotten Tomatoes + 2000 kinosálů + tržby 1,9 milionů dolarů = jeden z nejhorších otvíráků širokého nasazení všech dob. I na dvanáctimilionový rozpočet je tohle pro malá studia City of Peace Films a Identical Production Company zřejmě provoz ukončující výsledek.

Lépe si rozhodně vedl Forest Gump, který z 340 IMAXových kin dostal 410 000 dolarů. Studia to prostě letos podcenila, měla nasadit větší ryby hned zkraje měsíce. Mezi náhrobními kameny, Tusk a Labyrint: Útěk se určitě budou prát víc tvrdě.

Vypadá to, že i příští víkend Strážce galaxie nic neohrozí, protože dorazí pouze thriller No Good Deed s Idrisem Elbou a ještě druhý díl Mého přítele delfína.

Zdroj: Forbes

Strážci Galaxie

01.08.2014 | USA, Velká Británie
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest