Terminator Genisys skutečně první díl nové trilogie

Terminator Genisys skutečně první díl nové trilogie | Fandíme filmu
Jason Clarke, představitel Johna Connora, se rozplývá nad scénářem Genisys. A kdo složí hudbu?

Už dříve jsme slyšeli o tom, že Terminátor 5 (oficiálně pojmenovaný Terminator: Genisys) má být začátkem nové trilogie. Ve světle dalších novinek se tahle skutečnost nějaký čas vůbec neprobírala, ale Jason Clarke, představitel Johna Connora, teď trilogii znovu zmiňuje. Všechny tři filmy jsou podle jeho vyjádření napsané. Mnohaleté plánování dopředu je v dnešní době věc poměrně běžná, u Terminátora se navíc není čemu divit, když vezmeme v potaz, že zúčastněná studia (postupně Annapurna a následně Skydance) nekoupila práva úplně za hubičku. Na druhou stranu, aktuální film pořád ještě není zdaleka dokončený a Terminator: Salvation také svého času měl být prvním dílem trilogie a jak to dopadlo...

Clarke dále tvrdí, že scénáře jsou fantastické, a že Skydance najal skvělé scenáristy, kteří zároveň přinášejí něco nového a zároveň pracují v rámci již dříve vybudovaného terminátořího světa. Touhle vágní poznámkou herec zřejmě naráží na fakt, že se má Genisys vracet k událostem Terminátora 1 a Terminátora 2 od Jamese Camerona, podobně jako to dělal Návrat do budoucnosti 2. Produkční společnost Skydance však na svém Twitteru fandy zároveň ujišťuje, že není potřeba znovu převyprávět Camerononovy filmy a rozhodně to není záměrem právě chystaného snímku.

Clarke také uvádí, že od Johna Connora máme tentokrát čekat daleko víc než v předchozích filmech. Uvidíme jej prý především v prvním díle nové trilogie a fanoušky má překvapit, kam se děj nakonec vyvine. Návrat postavy Arnolda Schwarzeneggera prý dává smysl a celý film má být vskutku masivní. Jason dokonce slibuje, že v Genisys uvidíme největší akční scény, jaké kdy v nějakém scénáři četl. Tak snad četl v minulosti nějaké skutečné pecky. Ať už to ale bude bouchat málo nebo hodně, hudbu by tomu mohl dodat Brian Tyler, muž zodpovědný za poslední marvelovky, Rychle a zběsile nebo Expendables. Jeho účast zatím není definitivní, ale sám Tyler se tváří, že je dohodě velice blízko.

Pátého Terminátora (s oficiálním podtitulem Genisys) točí Alan Taylor (Hra o trůny, Thor: Temný svět), scénář napsali Laeta Kalogridis a Patrick Lussier. V roli Terminátora se vrací Arnold Schwarzenegger, Emilia Clarke (Hra o trůny) hraje Sarah Connor, Jason Clarke (Lawless, Zero Dark Thirty) hraje Johna Connora, Jai Courtney (Smrtonosná past 5, Divergence) hraje Kylea Reese, J.K. Simmons (Spider-Man 1-3, Juno) ztvární detektiva, který už léta sleduje podezřelé události v životě Sarah Connor, Dayo Okeniyi (Hunger Games) ztvární syna Milese Dysona, tvůrce Skynetu, a jako T-1000 se objeví Byung-hun Lee (G.I. Joe 1 a 2, Red 2).

Film se má odehrávat v několika časových rovinách, hodně se bude cestovat časem, znovu budou navštíveny události z prvního a druhého filmu. Arnold Schwarzenegger si zahraje několik verzí T-800, včetně zestárlého robota. Připomínáme, že série Terminator pojednává o válce mezi lidmi a inteligentními stroji, které se snaží vyhladit lidstvo. Aby si zajistili vítězství, posílají s pomocí stroje času do minulosti robotické zabijáky, kteří mají odstranit vůdce lidského odboje dřív, než se jimi stanou. Česká i slovenská premiéra jsou naplánovány na 9.7. 2015.



Zdroje: Flicks, SkyDance, The Arnold Fans

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest