Nejhledanější muž: Hoffman naposledy v hlavní roli

Nejhledanější muž: Hoffman naposledy v hlavní roli | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 6 obrázků
Už za pár týdnů se zesnulý Phillip Seymour Hoffman podívá do kin naposledy jako hlavní postava filmu, tentokrát ve špionážním dramatu.

V minulosti jsme vás již informovali o připravovaném filmu podle knihy světově známého spisovatele detektivek Johna le Carré, jménem A Most Wanted Man (Nejhledanější muž). Knihy Johna le Carreé (pravým jménem David John Moore Cornwell) jsou známé svým napětím a některé již byly úspěšně zfilmovány (Agent z Panamy; Tinker, Taylor, Soldier, Spy). A Most Wanted Man samozřejmě nebude výjimkou a na místech, kde se již film promítá sklízí velmi dobrá hodnocení. Režisér Anton Corbijn, který má za sebou kromě filmu The American spíše hudební dokumenty, pojal film vlastním stylem a dle ohlasů se podařilo natočit výborný napínavý snímek. Scénář sepsal Andrew Bovell (Blessed, Edge of Darkness). Ve filmu účinkuje téměř neznámý Grigoriy Dobrygin, dále Rachel McAdams (Sherlock Holmes), Willem Dafoe (Platoon, Spider-Man), Robin Wright (Forrest Gump) nebo Daniel Brühl (Rush). Nad všemi však údajně vyčnívá Philip Seymour Hoffman (Boat That Rocked, Hunger Games: Catching Fire), jenž si ve filmu zahrál jednu ze svých posledních rolí před smrtí a svou úplně poslední hlavní roli.

Jakmile se téměř k smrti umučený napůl Čečenec, napůl Rus jménem Issa (Dobrygin) objeví v islámské komunitě v Hamburku a nárokuje si špinavé peníze, jakožto pozůstalost po svém otci, německá a americká rozvědka okamžitě zpozorní. Nikdo pořádně nezná jeho minulost, ani jeho plány do budoucnosti. Je to pouze neškodná osoba, která chce svoje peníze nebo odhodlaný islámský terorista, připravený pro svoje přesvědčení kdykoliv zemřít? Časem se Issa stává součástí pavučiny plné intrik a vedlejších zájmů, ve kterých jsou chyceni i bankéř Tommy Brue (Dafoe), odhodlaná právnička Annabel Richter (McAdams), ale především německá tajná služba, vedená sebevědomým Güntherem Bachmannem (Hoffman).

Film si svou premiéru odbyl již na letošním filmovém festivalu v Sundace, česká premiéra a slovenská jej však teprve čeká - promítat se u nás začne 4.9.. Pro představu se můžete kouknout na trailer a pár krátkých klipů.

Nejhledanější muž: Trailer a klipy

Galerie: 7

Nejhledanější muž: Hoffman naposledy v hlavní roli | Fandíme filmu Nejhledanější muž: Hoffman naposledy v hlavní roli | Fandíme filmu Nejhledanější muž: Hoffman naposledy v hlavní roli | Fandíme filmu Nejhledanější muž: Hoffman naposledy v hlavní roli | Fandíme filmu Nejhledanější muž: Hoffman naposledy v hlavní roli | Fandíme filmu Nejhledanější muž: Hoffman naposledy v hlavní roli | Fandíme filmu Nejhledanější muž: Hoffman naposledy v hlavní roli | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest