Birdman je celý vyprávěný v jednom záběru

Birdman je celý vyprávěný v jednom záběru | Fandíme filmu
Podívejte se na nový trailer břitké komedie, ve které si Michael Keaton zahrál vyšeptalého herce, který kdysi hrával superhrdinu.

Dlouhé záběry vždycky přitahovaly pozornost fandů. Ze současných režisérů je jimi pověstný především Alfonso Cuarón a jistě máte ještě v živé paměti vynikající přestřelku z letošního seriálového hitu True Detective. Před časem jsme dokonce vydali žebříček těch nejlepších dlouhých záběrů. Natočit scénu bez přerušování je poměrně složité a ještě složitější je natočit tak celý film anebo alespoň vyvolat takovou iluzi. Své by o tom mohli vyprávět tvůrci letošního českého snímku Hany, v minulosti se o něco podobného pokusily třeba Ruská Archa Alexandra Sokurova, Provaz od Alfreda Hitchcocka nebo nízkorozpočtový horor Tichý dům. Teď se na stejnou formu máme těšit i v komedii Birdman Alejandra Gonzáleze Iñárritua. V jednom rozhovoru to prozradil jeho kolega Jon Favreau.

Zvolená technika by mohla dobře doplňovat zjevně dost bezprostřední snímek, ve kterém budeme sledovat běsnění Michaela Keatona a jeho vize. Nový trailer opět nešetří nečekanými zvraty, vypjatými situacemi a hypnotickým Keatonem, který se nebál do tragikomického hrdiny naplno položit. Prostor dostávají i polonahý Edward Norton, zničená Emma Stone a překvapivě umírněný Zach Galifianakis. Že bychom se od něj dočkali civilního hereckého výkonu?

Birdman: Druhý trailer

Birdman vypráví příběh o herci, který býval představitelem slavného filmového superhrdiny, ale postupně padal na herecké dno. Teď chystá divadelní projekt, který by mu měl pomoci vrátit se zpátky na vrchol. Přitom se pokusí získat zpět svou ztracenou rodinu. Michael Keaton má sám podobnou životní zkušenost, kdy na přelomu devadesátých let minulého století zazářil jako Batman a pak už nikdy v životě roli podobného věhlasu nezískal. Dále hrají Naomi Watts, Emma Stone, Zach Galifianakis, Amy Ryan a Andrea Riseborough. Reříruje král hořkých momentů Alejandro González Iñárritu, mezinárodní premiéra je naplánována na 17. 10. 2014.

Zdroj: IndieWire

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest