Avengers 2: Comic-Con slíbil děsivou vizi budoucnosti

Avengers 2: Comic-Con slíbil děsivou vizi budoucnosti | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 7 obrázků
Podle toho, co odhalila první upoutávka, srazí Ultron Avengers do kolen takovým způsobem, o jakém se Lokimu mohlo jenom zdát.

K mnoha velkým odhalením letos na Comic-Conu ze strany Marvelu nedošlo, a tak byla prezentace především velkým rockovým koncertem pro fanoušky přítomné na místě. Po obsazení Ant-Mana uvedl ředitel Marvelu Kevin Feige na pódium téměř kompletní Avengery. Před fanoušky tak nastoupili Robert Downey Jr. (Iron Man), Jeremy Renner (Hawkeye), Mark Ruffalo (Hulk), Chris Hemsworth (Thor), Cobie Smulders (agentka Maria Hill), Samuel L. Jackson (Nick Fury), Chris Evans (Captain America), Aaron Taylor-Johnson (Quicksilver), Paul Bettany (Vision), James Spader (Ultron) a Elizabeth Olsen (Scarlet Witch). Scarlett Johansson (Black Widow) se nedostavila kvůli pokročilé fázi těhotenství, režisér Joss Whedon zrovna prodělal operaci kolene.

Samotný panel byl v podstatě jenom přehledem žertíků jednotlivých herců. Pustit si je můžete v přiloženém videu, za zopakování stál snad jen vtip Hemsworthův, který v narážce na to, že je v komiksech Thor momentálně žena, poznamenal, že až tahle dějová linie dorazí i do filmů, konečně dostane svého prvního Oscara. Chris Evans prozradil, že Kapitán Amerika už konečně zvládá všechny moderní technologie, ale pořád hledá domov. O S.H.I.E.L.D. přišel, Avengers jsou teď jediná rodina, kterou má. Elizabeth Olsen si dovolila říct, že se nově ve světě Marvelu objevili mutanti a málem si za to musela dát jednu přes pusu (Marvel slovo mutant používat nesmí, to může pouze studio Fox ve spojitosti s X-Meny). Znovu také připomněla, že do filmů vstupuje magie. Pak už Avengers předvedli první trailer.

Sestřih začíná v Avengers Tower, kde parta popíjí a spokojeně paří. Všichni soutěží o to, jestli někdo dokáže zvednout Thorovo kladivo. Stark má nejvíc keců, ale nezvedne kladivo ani holýma rukama, ani s Iron Manovou rukavicí, ani s pomocí Rhodeyho. Hawkeye je bez šance, Banner taktéž. Rogers kladivem mírně pohne! To Thora překvapí, ale stejně všem řekne, že nejsou hodni. V tu chvíli do místnosti vchází Ultron, naprosto zničený, vypadá jako robotická zombie (je poskládaný z různých kusů starých Iron Manových brnění, pohybuje se jako loutka) a oznámí Avengerům, že nikdo z nich není hoden. Tváří se, že chrání svět, ale nechtějí ho změnit. Všichni jsou to vlastně jenom zabijáci. Jedinou cestou k míru je podle Ultrona likvidace Avengers. V tu chvíli dovnitř vletí skupina robotů a začíná rychlý sestřih kratších momentů.

Ultron promlouvá: „Měl jsem vizi. Viděl jsem celý svět naříkat o milost. Všichni zamotaní do svých drátů jako loutky“. Do toho hraje zvláštně nadpozemská verze písničky I’ve Got No Strings, kterou zpívá v Disneyho animovaném filmu Pinocchio. Sestřih skáče po celém světě, města jsou ničena, Hawkeye se snaží evakuovat. Ultron sleduje destrukci, hrdinové se pokouší zasáhnnout. V ukázce nechyběl Captain Amerika se střelnými zbraněmi, Scarlett Witch má ruce nabité energií, Black Widow se představí v nové verzi kostýmu, Quicksilver běhá davem, Thor mlátí kladivem do tanku.

Ale kromě akce obsahovala ukázka také řadu depresivních výjevů. Black Widow musí někoho operovat, Bruce Banner se v jedné scéně třese a choulí do klubíčka, v jiné už je z něj Hulk a Black Widow se jej snaží uklidnit. V další chvíli už s ním bojuje Tony v brnění Hulkbuster a prohrává. Tony se zdá být v centru všeho. Tváří se provinile, v jednom momentě jej Thor škrtí a zvedá do vzduchu. Skoro v závěru Stark říká: „Tohle je konec. Konec cesty, na kterou jsem nás navedl já“. Na což Black Widow suše odvětí: „Nic netrvá věčně“. Písničku I’ve Got No Strings dokončí sám Ultron, když říká, že jeho žádné dráty nevedou - on žádná loutka není. Už není troska, ale dvoumetrový kolos ze lesklého kovu. Po logu filmu upoutávka končí záběrem na bojiště kdesi ve vesmíru. Tony shlíží na zem, vidí zlomený Kapitánův štít a změť těl. Jsou to Avengers a vypadají, jako by byli všichni mrtví.

A jako by Hala H v San Diegu nebyla ještě dostatečně v šoku, po skončení videa na pódium naběhnul Josh Brolin s navlečenou Thanosovou rukavicí a potvrdil, že skutečně bude hrát mocného záporáka. Brolinova kratičká návštěva pravděpodobně nijak nesouvisela s žádným z uvedených filmů, Josh byl prostě na místě (primárně asi kvůli Sin City 2) a Marvel nepohrdnul dalším překvápkem. Tak či tak, to podle toho co popisují svědci upoutávky se dá říct jen jedno: Ať už je příští květen!

V galerii můžete vidět fotky celé bandy a rekvizity, které byly na Comic-Conu vystavené.

Avengers 2 na Comic-Conu

Zdroje: CBM, Collider, Slashfilm, io9, EW, Coming Soon, First Showing, MCU, Marvel, Marvel II

Avengers: Age of Ultron

01.05.2015 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný
Info o filmu

Galerie: 8

Avengers 2: Comic-Con slíbil děsivou vizi budoucnosti | Fandíme filmu Avengers 2: Comic-Con slíbil děsivou vizi budoucnosti | Fandíme filmu Avengers 2: Comic-Con slíbil děsivou vizi budoucnosti | Fandíme filmu Avengers 2: Comic-Con slíbil děsivou vizi budoucnosti | Fandíme filmu Avengers 2: Comic-Con slíbil děsivou vizi budoucnosti | Fandíme filmu Avengers 2: Comic-Con slíbil děsivou vizi budoucnosti | Fandíme filmu Avengers 2: Comic-Con slíbil děsivou vizi budoucnosti | Fandíme filmu Avengers 2: Comic-Con slíbil děsivou vizi budoucnosti | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest