The Avengers: Teaser na pitevním stole

The Avengers: Teaser na pitevním stole | Fandíme filmu
Rozebrali jsme upoutávku na Avengers záběr po záběru, aby vám vůbec nic neuniklo. A co prozradil Loki o Avengers?

teaser traileru na The Avengers jsme toho moc nenamluvili, ale to nebyla žádná náhoda. Upoutávka je totiž tak neskutečně nabitá cool momenty a podprahovými informacemi, že jsme si to povídání rozhodli schovat do samostatného článku, ve kterém si povedenou upoutávku rozebereme (téměř) políčko po políčku. Takže ze všeho nejdřív, pokud jste teaser z jakéhokoliv důvodu ještě neviděli, okamžitě si ho pusťte! Jednak je skvělý, ale především vám statické obrázky pomůže zasadit do souvislostí.

Ještě než se do rozboru pustíme, tak pro vás máme dvě drobné zajímavosti: Zaprvé, Písnička, která udává tep traileru, se jmenuje We're In This Together a nahráli ji Nine Inch Nails, kapela Trenta Reznora, který dostal Oscara za hudbu k Social Network a momentálně spolupracuje s Davidem Fincherem na Mužích, kteří nenávidí ženy. A zadruhé, teaser neuvěřitelným způsobem zlomil rekord ve stahovanosti na iTunes! V prvních 24 hodinách od uvedení byly doposud nejstahovanější Transformsers 3, které si během prvního dne pustilo 6 milionů lidí. The Avengers si pustilo milionů 10! A teď už necháme mluvit obrázky a Toma Hiddlestona, který v několika interview z posledních dnů (V New Yorku probíhá takový menší Comic-Con) trailer hodně rozebíral.

 

Něco se děje. Nebezpečí přichází shora. Tom Hiddleston v rozhovoru pro ABC téměř potvrdil, že s sebou Loki přivede na zemi mimozemskou rasu Skrullů.

 

A je to tady. Shit just happend. Zkáza na Manhattanu, kde se podle Hiddlestona bude většina filmu odehrávat.

 

Za vším hledej Lokiho. Pokud v jeho očích vidíte šílenství, vidíte správně. režisér Joss Whedon Tomovi vyloženě poradil, aby přitlačil a záporáka si pořádně užíval. Zatímco v Thorovi byl Loki toliko zmatený ztracený synek, teď už ví naprosto přesně, že je řádný Jasoň Drsoň a všem ukáže, zač je toho loket.

 

Armáda ani policie proti tomuhle nepříteli nic nezmůžou. Bůh s partou mimozemšťanů, na to bude potřeba jinačí kalibr.

 

Naštěstí Obama hází něco peněz tajnému oddělení, které je schopné ten jinačí kalibr poskytnout. Agent Coulson čeká na přistání vrtulníku (copak je to asi za základnu?), který nepřináší nikoho jiného, než Samuela L. Jacksona aka Nicka Furyho. Jeho "Připravíme se" hovoří za vše.

 

Kam nás to ten Coulson vede? Ocelové koridory, pár nenápadných civilistů...No dobře, zas takoví civilisté to nejsou. Následuje představovačka našich borců:

 

Steve Rodgers kouká na svou novou uniformu jak z jara. Jak se líbí vám? Většinu z nás by si Steve podal jako ten pytel, ale Loki s Capem prý příliš problémů mít nebude.

 

Když bojujete s bohem, potřebujete na své straně taky jednoho. Thor, k vašim službám!

 

Zato doktor Banner se nejspíš pořád skrývá sám před sebou. Nerad by někomu ublížil. Loki si to naštěstí zaslouží.

 

K supervojákům a bohům se vždycky hodí přibrat několik smrtelníků na špinavou práci. Především v komiksovém světě Ultimates plnili Hawkeye a Black Widow přesně tuhle úlohu: Tiší, přesní a pro většinu smrtelníků smrtící. Navíc někdo musí být v tomhle filmu sexy a Cobie Smulders pořád nikde - proto ta rozepnutá kombinéza ;-)

 

Co by byl Čtyřlístek bez Myšpulína, Želvy Ninja bez Donatella a The Avengers bez Tonyho Starka? Každý tým potřebuje svého vědce! A tenhle navíc chodí do práce v atomovém brnění. Všimněte si, že se Železňákův oblek od Iron Mana 2 prakticky nezměnil. Postaví si Stark nový model až v průběhu filmu, nebo se tvůrci pro tentokrát na úpravy vybodnuli? (Na jedné z fotek z placu můžeme vidět Tonyho s příručním kufříkem, takže minimálně skládací odlehčenou verzi můžeme čekat určitě).

 

Loki je v zajetí, The Avengers debatují co s ním a co s jeho mocnou zbraní. Podle Hiddlestona se zbraň trošku podobá Odinově kopí z Thora, ale tohle je přímo Lokiho model, který dokáže nadělat ještě větší paseku. Co ta modrá barva krystalu na špici? Že by nějaká souvislost s kosmickou kostkou?

 

Ne všichni Avengers umí diskutovat pokojně. Cap se Starkem si dokazují, kdo je větší samec a Thor se jim může akorát vysmát. Největší nástroj ze všech tu má samozřejmě on.

 

Jenže už se to zase se*e. Zlí rakeťáci jsou zase tady a sestřelili Avengerům jejich Quinjet a laboratoř je na padrť. Ensemble!

 

Takže šup do "montérek" a vzhůru do práce.

 

Thor bere do boje kladivo, Cap jde na to se štítem, Fury je jen člověk. Potřebuje mít v ruce pořádné argumenty.

 

Agenti S.H.I.E.L.D.u také potřebují předvést, jak jsou bad-ass.

 

Jeden z nejzvláštnějších momentů celého traileru. Chápeme, že se Avengers mezi sebou moc nemusí, ale že by své vášně nechali zajít tak daleko? Ale nic nemusí být tak jednoduché, jak se zdá - Loki je král iluzí a Skrullové dokáží měnit podobu. Že by se jim tak podařilo v týmu vyvolat lehčí paranoiu?

 

Štít je sice hezká zbraň, ale kulomet je kulomet.

 

V dálce vidíme Starkovu věž v New Yorku. Podle Hiddlestona se tam Tony přestěhoval, Avengers tam budou mít svou hlavní základnu a z nějakého důvodu se bude většina děje odehrávat v jejím dosahu. Že by kosmická kostka byla uložena přímo tady? Na dalším obrázku si Loki Starka podá a pak ho prohodí ven z okna (Starkovy věže?). Au. Závěrečná montáž začíná.

 

Cap se taky nedobrovolně proletěl.

 

Odinovi synové v lítém boji. Thor s kladivem, Loki se svojí modrou berlou.

 

Loki (nebo snad Skrullové) pálí do civilistů hlava nehlava, hodní hoši jen nevěřícně zírají, co se to na ně žene.

 

Těsně před tím, než se Iron Man vynoří z vody, stihne zahlásit klíčovou větu traileru: "Pokud se nám Zemi nepodaří ochránit, tak si dáme sakra záležet na tom, abychom ji pomstili".

 

A konečně samotný závěr: Doktor Bruce Banner, aka Hulk. Už aby byl květen!

Rozhovory s Tomem Hiddlestonem: Comic Book Resources, HitFix

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest