Box Office: Kinům vládne černošská Pařba ve Vegas

Box Office: Kinům vládne černošská Pařba ve Vegas | Fandíme filmu
Zkoušel to i Clint Eastwood s muzikálem, leč nezadařilo se.

Žádným překvapením není první příčka tohoto víkendu, kterou vybojovala komedie Think Like A Man Too. Pokračování tehdy překvapivého hitu roku 2012 s názvem Think Like A Man  samozřejmě naše kina míjí, protože na něj stěží přijdou zástupy natěšených černošek, které by tam nechaly 30 milionů dolarů. To je o tři miliony méně než v případě jedničky, což není až tak zvláštní, protože se tvůrci podle kritiky nepokusili napodruhé přinést prakticky nic ozvláštňujícího a prostě sázeli na Kevina Harta. Vypovídá o tom i fakt, že se podle synopse "banda hrdinů a hrdinek dostává do zapeklitých situací, zatímco se účastní svých rozluček se svobodou". Hit to ale stále bude, ne že ne. Při rozpočtu 24 milionů rozhodně. 

Jen málo k prvnímu místu chybělo 22 Jump Street, které odchází tento víkend s 29 miliony a během příštího víkendu překročí domácí tržby jedničky (138 milionů). Ve světě mají poldové zatím jen 40 milionů. Na chlup stejné poloviční propady tržeb potkaly i Jak vycvičit draka 2, ze kterého opravdu bohužel není animovaná událost léta. S 25 miliony se zdá, že si dvojka v konečném zúčtování odnese z USA méně než jednička a ani ze zbytku světa zatím nepřiteklo ještě ani 80 mega. V Česku se film dokonce neumístil ani v první trojce.

Až na čtvrté místo se usadil Clint Eastwood s jeho dalším režijním počinem. Tentokrát si Clint vybral broadwayský muzikál Jersey Boys a kupodivu dostal od diváku 13,5 milionů. Proč kupodivu? Film nemá nijak zázračné recenze, chybí mu velké herecké jméno v hlavních rolích, marketing odkazoval víceméně k Eastwoodovi coby režisérské persóně a šuškanda byla nulová. Návratnost  čtyřicetimilionového rozpočtu je v tuhle chvíli garantovaná pouze klasickým předpokladem, že cílovka, tedy lidé minimálně ve věku 35 let, kteří fandí Eastwoodovi nebo muzikálům, bude do kin proudit v nějakém delším a vyrovnanějším časovém horizontu. Warneři mají celkem kuráž nasadit do kin v nabušené letní sezóně takovýhle netypický produkt.

Filmy na dalších příčkách rozhodně ještě neumírají, protože Zloba s Angelinou Jolie vstupuje do čtvrtého víkendu s 13 miliony z Ameriky a 20 miliony z Číny, čímž se dostává na 521 milionů celosvětově. Na hraně zítřka potom ve třetím víkendu sbírá 10 milionů. Stovka z Ameriky by mohla být nakonec reálná, celosvětově je Cruise s Bluntovou na 255 milionech.

Hvězdy nám nepřály zřejmě nahnaly opakovanými projekcemi fandů nějakou návštěvnost zpátky nahoru, takže propady ve třetím víkendu nepřekračují 60 procent a filmu si připočítává dalších 8,6 milionů k necelým 100 milionům z Ameriky Celosvětově to dělá 163 milionů. X-Meni: Budoucí minulost překročili v Americe 215milionové tržby mutantí dvojky a ve světě míří k 700 mega. Godzillovi se pak diváci týden od týdne ukrajují po polovinách, tento víkend utržil 2 miliony dolarů, příští víkend to bude už jen milion, takže dvoustovka z Ameriky je zřejmě v nedohlednu (Celkem Godzilla má 477 milionů). Pořád to ale nezní tak žalostně jako u druhého Amazing Spider-Mana, který je v Americe na 199,5 milionech. Od toho se přeci jen čekala větší čísla.

Příští týden čtvrtí Transformers. Bude to velké, průměrně výdělečné, nebo už mají diváci robotů po krk?

Zdroj: Forbes

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest