Ant-Man: Další podrobnosti o odchodu Edgara Wrighta

Ant-Man: Další podrobnosti o odchodu Edgara Wrighta | Fandíme filmu
Za vším hledej prachy. Jsou tu další zákulisní zvěsti o Disneyho hamižnosti.

Koncem května Edgar Wright náhle opustil Ant-Mana, projekt, který jako režisér vypiplal pro Marvel z ničeho. Studio v minulosti veřejně přiznávalo, že je to právě Wrightova vize, která umožnila zdánlivě nepřitažlivou látku (Ant-Manovou nejvýraznější schopností je zmenšování) zpracovat do životaschopného projektu. Už dříve jsme se dozvěděli, že režisér odešel proto, že úředníci z vedení Marvelu a Disneyho najednou začali do projektu šťourat, chtěli mít film co nejsluníčkovější a za přispění dalšího scenáristy totálně rozbourali Wrightovu vizi. Detailně se o celé kauze dočtete ve starším článku. Tehdejší zákulisní informace vynesly server Latino-Review a The Hollywood Reporter, ke kterým se posléze přidávají i další hlasy.

Stejné informace dostali také redaktoři serverů AICN a FilmDrunk, kteří navíc dodávají, že ke změnám ve scénáři mělo dojít do značné míry proto, že se Disney snažil do filmu narvat co největší množství product placementu. Od počátku se počítalo s tím, že oproti zajetým sériím bude mít film v kinech menší výkon a utrží možná tak 400 milionů dolarů. Což není špatné, ale pro studio s myšákem ve znaku to zkrátka není dost. Product placement měl přinést tučný přivýdělek a zdá se, že jej na Wrightův vkus bylo až příliš.

Ať už větší roli hrála přemíra product placementu nebo násilné ohlazení veškerých hran, které by mohly v kinech pocuchat nervy platícím rodinkám s dětmi, další a další zprávy zkrátka potvrzují, že za Wrightovým odchodem nestál nějaký režisérův rozmar, ale touha manažerů mít všechno pod kontrolou. A i když filmové studio je firma jako každá jiná a jen těžko jí lze vyčítat, že se snaží generovat maximální zisk, Marvel (Disney) by si měl dávat pozor, aby obchodnickým jednáním v konečném důsledku své filmy divákům nezošklivil. Donekonečna se úspěšné filmy bez tvůrčí odvahy dělat nedají, dříve či později se taková produkce musí zákonitě přejíst.

PS: Ředitel Kevin Feige vždycky hrdě propagoval všechny filmy studia, ale když reportéři minulý týden navštívili natáčení Avengers 2, Feige údajně nebyl k zastižení, zřejmě právě proto, aby se vyhnul nepříjemným otázkám ohledně Ant-Mana.

Zdroje: AICN, FilmDrunk, CBM

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest