Tři bratři: Nová pohádka Jana a Zdeňka Svěrákových

Tři bratři: Nová pohádka Jana a Zdeňka Svěrákových | Fandíme filmu
Seznamte se s pohádkou s Tomášem Klusem, Vojtou Dykem a Zdeňkem Piškulou v hlavních rolích. Pusťte si trailery.

Naše kinematografie vyprodukovala pohádek tucty. Další reprezentant tohoto žánru nyní vzniká pod vedením Zdeňka a Jana Svěrákových. České publikum se ho dočká už v polovině srpna.

Režisér Jan Svěrák dlouho hledal vhodný námět, který by mohl zpracovat společně se svým otcem Zdeňkem. Nakonec se oba shodli na pohádce s klasickými motivy, která dá vznik fantasknímu a romantickému filmu, určenému především dětem. K hudební spolupráci přizvali Svěrákové Jaroslava Uhlíře, který se Zdeňkem v minulosti spolupracoval na nespočtu notoricky známých ústředních písní českých filmů. Dvojice dala dohromady čtyři hudební kusy, které ve Třech bratřích zazní.

„Vybrali jsme si tři miniopery, a ty spojili do jednoho příběhu. Ten je nový, a vyvažuje tak notorickou známost tří příběhů O Šípkové Růžence, O dvanácti měsíčkách a Karkulka. Hudební pohádky jsou propojeny příběhem tří bratrů, kteří se vydají vysvobodit spící princeznu a postupně vstupují do všech tří pohádek. Z příběhu tří bratrů vznikla samostatná čtvrtá pohádka o špatných vlastnostech. Těch se hrdinové musí zbavit, aby si zasloužili lásku a rodiče jim mohli s klidným svědomím předat hospodářství,“ sdělil režisér snímku Jan Svěrák, který nedávno odcestoval do Kodaně, aby zde s mistrem zvuku Clausem Lyngem propojil hudbu s filmem. Samotnou hudbu nahrál Český národní symfonický orchestr.

Kromě zkušeného režisérského a scenáristického zázemí sází snímek na herecké obsazení. Do projektu se zapojili Tomáš Klus, Vojtěch Dyk a Zdeněk Piškula, kteří ztvární hlavní role, chybět ale nebudou ani představitelé starší generace: Oldřich Kaiser, Jiří Lábus, Ivana Chýlková a Bolek Polívka.

Natáčelo se od ledna 2013 do února 2014 a štáb během natáčení vystřídal několik lokací: zámky Hluboká nad Vltavou a Žleby, Děčínský Sněžník nebo jihočeský mlýn Hoslovice. V současnosti se pracuje na trikových záběrech, do prázdnin jich údajně zbývá vytvořit ještě 150. Dosavadní hotovou práci si můžete prohlédnout dole v upoutávkách a videoklipu. Česká premiéra je stanovena na 14. srpna 2014, slovenská na 4.9. 2014.

Tři bratři: Upoutávky

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest