Decoding Annie Parker: Helen Hunt proti rakovině prsu

Decoding Annie Parker: Helen Hunt proti rakovině prsu | Fandíme filmu
Oscarová herečka ztvární významnou postavu z historie medicíny, doplní ji Aaron Paul a Samantha Morton. Podívejte se na trailer.

V 19 letech toho má Annie Parker již spoustu za sebou. Je vdaná za hipíka Paula, se kterým čeká dítě. Oba její rodiče jsou již po smrti, přičemž matčinu smrt zapříčinila rakovina prsu, které brzo podlehne i Annina sestra. Tou dobou někde jinde geniální vědkyně Mary-Claire King jde proti většinovému názoru a bojuje se zakořeněnými představami o původu rakoviny. Věří, že některé druhy rakoviny mají genetické opodstatnění. Díky svému, stejně zapálenému týmu, brzy stane na prahu objevu, který by pomohl miliónům lidí na světě. Příběh začne nabírat otáčky, když Annie zjistí, že ji postihla stejná nemoc jako její matku a sestru. Díky své buldočí povaze se, ale jen tak jednoduše nevzdá. Děj svede obě ženy dohromady a umožní jim objevit víc, než co se skrývá ve vědeckých laboratořích.

Za scénářem, který je inspirován skutečným příběhem, stojí kameraman Steven Bernstein, který se taktéž poprvé ve své kariéře, chopil i režie (Stevenovi se psaním ještě pomáhal jeho bratr Adam Bernstein). Roli Annie si s chutí zahrála Angličanka Samantha Morton, jejího muže „vlasáče“ Aaron Paul a doktorku Kingovou si střihla Helen Hunt, kterou je poslední dobu opět více vidět. Dále hrají Alice Eve, Maggie Grace, Rashida Jones a Corey Stoll.

Film měl festivalovou premiéru již loni, ale do světových kin jde teprve začátkem května. Je plný silných emocí a přesto ne smrtelně vážný což dokazuje i přiložený trailer. První ohlasy, které se na internetu objevují, jsou velice pozitivní. Uvidíme zda-li to tenhle indie film dotáhne i na nějakou zajímavou cenu.

Decoding Annie Parker: Trailer

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest