Box Office: Černou vdovu si podaly blondýny

Box Office: Černou vdovu si podaly blondýny | Fandíme filmu
Captain America je pryč z prvního místa a kupodivu to nebyl Paul Walker, který ho odsud vyšoupl. A jak si vede konkurenční komiksovka Amazing Spider-Man 2?

Komiksoví fanoušci jsou už relativně nasycení, spokojeně tráví a připravují se na Amazing Spider-Mana 2, který dorazí do amerických kin příští týden a aktuálně je celosvětově už na 132 milionech dolarů. Pěkně dlouho hladové však byly starší ženy a vytěžila z toho především komedie The Other Woman, s domácím distribučním názvem Jedna za všechny.

Blondýny v čele s Cameron Diaz a Leslie Mann vzaly kina útokem a od divaček, které očividně nezajímají podprůměrné recenze, dostaly 25 milionů dolarů. Triumf je to samozřejmě pro skoro zapomenutou Cameron Diaz, která dlouho otevírala pod 13 milionů. Nechť je to tedy znamení pro producenty, aby Diaz a Mann příště nabídli lepší scénáře, protože tahle komedie typu "on nám všem zahýbá, pomstěme se" netěží ani tak ze zápletky, jako spíše z angažmá provařených nehereckých tvářiček, jako jsou modelka Kate Upton nebo rapperka Nicki Minaj.

Na dvojce Captain America 2, který s dodatečnými 16 miliony překonává svoje konkurenty i kamarády. Na domácí půdě už prolétl kolem druhého Thora (ten měl z Ameriky 206 milionů) a stejně tak to udělal i mezinárodně (celosvětově měl asgardský princ 644 milionů, Kapitán už jich posbíral 645, Captain zatím utržil milionů 225). Film se také nezadržitelně přibližuje k Muži z oceli (668 milionů dolarů), jehož pokračování má třetímu Kapitánovi konkurovat ve stejný den roku 2016.

Se 14 miliony vstupuje do druhého týdne Heaven Is For Real, s tradičně nízkými 38% poklesy diváctva, na které se nevztahují klasická pravidla návštěvnosti. Po pár týdnech film s náboženskou tematikou pravděpodobně vymizí tak rychle, jako se objevil, stejně jako to udělali jeho předchůdci. Celkem už ale z "Nebe" putovalo do pokladen 52 milionů. Hned na čtyřce je Rio 2 s 13,6 miliony, které padá rychleji než první díl, ale pořád se dá bezproblémově považovat se svými úhrnnými 300 miliony za pořádný hit.

Na pětce Doupě (Brick Mansions) s Paulem Walkerem a RZA, coby remake menšího akčního hitu Luca Bessona, District 13. Paul Walker vždycky hrával mimo Rychle a zběsile především v akčních béčkách, která zachraňoval svým charismatem, a u Doupěte tomu není jinak. Recenzenti dávají hromadně palec dolů a kritizují mimo směšné zápletky, pitomých dialogů také střih, což je paradoxní, protože film režíroval coby svůj debut vychvalovaný střihač takových pecek jako 96 hodin nebo Kurýr. Tradičně by takový film zřejmě šel do úzkého nasazení a pak rychle na DVD, jako Hours nebo Štvanec, ale někdo chtěl mermomocí vydělat na nedávno zesnulém herci. Film stál jen 28 milionů a s otvírákem za 9,6 milionů se zřejmě v Americe k téhle metě nakonec dostane.

Šesté místo má Transcendence a jejích 4,1 milionů nikoho nepřekvapuje. Tvůrčí úmysl zřejmě nikdo z diváků stále nepochopil a aktuálních 51 milionů celosvětově rozhodně vrtá hlavou nejenom producentům, ale také zúčastněným hercům. Kritici doporučují raději anglické scífko The Machine, které se do amerických kin dostalo tenhle týden. Čísla bohužel nemáme.

Na sedmičce je pak horor The Quiet Ones, který nepřekvapivě tiše vyšuměl a jeho 4 miliony ukazují kdysi kultovní společnosti Hammer, že mimo Daniela Radcliffa a jeho Ženy v černém, se zašlá sláva těžko obnovuje. Recenzenti tento víkend ale doporučují jinou anglickou jednoubku. Je jí Locke s Tomem Hardym. Režisérovi Stevenu Knightovi očividně nejdou akční výplachy typu Crazy Joe nebo Closed Circuit, avšak v ambiciózních dramatech si připsal slušný zářez. Kritici hovoří o druhém Drive a diváci nakonec do čtyř kin také zašli celkem ve velkém a nechali tam 90 000 dolarů (ve čtyřech sálech).

Příští týden nás čeká oficiální start letní sezóny v čele s The Amazing Spider-Manem 2, takže se budeme až do září ohánět velkými čísly. Po Spideyho bok vylekaní distributoři moc filmů nenasazují, takže uvidíme, jaké malé kousky se dokáží prosadit. Bude to Belle, The Protector 2 nebo Walk of Shame?

Zdroj: Forbes

Amazing Spider-Man 2

02.05.2014 | USA
Akční, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest