The Disaster Artist: James Franco a kultovní The Room

The Disaster Artist: James Franco a kultovní The Room | Fandíme filmu
James Franco chystá film o natáčení kultovního braku, kterému se svět s chutí dodnes směje.

James Franco je talentovaný umělec, jehož ani zdaleka neuspokojuje jednoduchost Hollywoodu a čas od času si pro radost natočí nezávislé drama. Z jeho režijních počinů však zatím nic neprorazilo za hranice festivalů a podle ohlasů je to možná i dobře. To by ale měla změnit adaptace knihy The Disaster Artist, která pojednává o produkci "nejhoršího filmu všech dob", epického majstrštyku Tommyho Wiseaua The Room. Knihu napsal představitel jedné z rolí v The Room, Greg Sestero, a je to nepředstavitelně vtipná sonda do hlavy jednoho osamělého chlápka, co za každou chtěl prorazit v Hollywoodu a být slavný jako James Dean. A tak si za vlastních pět milionů dolarů natočil film. Výsledek ovšem nevyšel úplně podle jeho představ a z filmu se stal kult, jehož promítání každoročně vyprodává kina po celé Americe.

Produkci zajišťuje společnost Point Grey Productions, kterou vlastní Seth Rogen a Evan Goldberg, a do hlavní role excentrického umělce Tommyho se předběžně počítá se samotným Francem. Podle Francova tweetu by se ve filmu měl objevit i jeho bratr Dave Franco (21 Jump Street), možná v roli pozdějšího autora knihy Grega Sestera. O obsazení však kromě těchto spekulací neexistují žádné informace.

Sdílím názor Grega Sestera, že Franco je profilově ideální tvůrce na adaptaci hořkosladkého příběhu o vzniku The Room, ale jsem lehce skeptický vůči jeho chuti hrát Wiseaua. Jakkoliv je Franco velmi solidní charakterní herec, Wiseaův přízvuk a podoba jen svádějí k tomu, aby Franco sklouzl do (jinak skvělé) karikatury typu gangstera Aliena ve Spring Breakers. Na to je Wiseauova postava moc komplexní, a Franco se bude dost potit, aby strefil správnou rovnováhu mezi polohou klaunovského pseudo-herce a osamělého milionáře z východní Evropy.

Datum premiéry ani začátku natáčení zatím nebylo ohlášeno.

Zdroje: Deadline, EW

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest