Our Kind of Traitor: Špionážní honička přes půl světa

Our Kind of Traitor: Špionážní honička přes půl světa | Fandíme filmu
Ewan McGregor a Naomie Harris se zapletou do nebezpečné hry z pera Johnna le Carrého.

John le Carré je úspěšný spisovatel špionážních románů a jeho příběhy se dočkaly už několika filmových adaptací. Znát budete minimálně tři roky staré Jeden musí z kola ven a letos se do kin podívá také Nejhledanější muž, ve kterém jednu z hlavních rolí ztvárnil nedávno zesnulý Philip Seymour Hoffman. Po několikaletých průtazích by se v nejbližších dnech měl v Londýně začít natáčet také thriller Our Kind of Traitor.

V románové předloze se britský pár na dovolené seznámí s ruským milionářem, který se živí praním špinavých peněz. Protože jde milionáři po krku mafie, snaží se uzavřít dohodu s britskou tajnou službou a věří, že právě prostřednictvím páru se mu ji podaří kontaktovat. Dvojice se postupně zaplétá do vývoje událostí, načež ji čeká zběsilý hon, který pár zavede do Marrakéše, Londýna, Paříže nebo Švýcarských Alp.

Adaptace se chopila režisérka Susanna White, která se prozatím blýskla především v televizi - režírovala seriály jako Boardwalk Empire, Generation Kill nebo Ponurý dům. Scénář připravil Hossein Amini, jenž má za sebou tak rozdílné filmy, jako jsou Drive, 47 Róninů či Sněhurka a lovec. Ústřední pár si zahrají Ewan McGregor a Naomie Harris (nová Moneypenny z bondovek), ruského milionáře ztvární Stellan Skarsgård a agenta britské tajné služby Damian Lewis, hvězda špionážního seriálu Homeland.

Zdroje: Variety, THR

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest