Autoři South Parku chystají Book of Mormon

Autoři South Parku chystají Book of Mormon | Fandíme filmu
Do většiny náboženství se dá strefovat skvěle. Do mormonů přímo výborně. Chytli autoři South Parku druhý dech?

Trey Parker a Matt Stone si nikdy nebrali servítky: ať už v South Parku, loutkovém blockboosteru Teamu America, nebo nejnověji, v broadwayském muzikálu Book of Mormon. Tomuhle americkému tvůrčímu duu v žaludku vždycky vězelo především náboženství a dokonce byli (jako jedni z mnohých) zažalování Scientologickou církví (za tento díl). Po Scientolozích se na řadu dostali Mormoni, což se jeví jako vcelku ideální látka. V druhé polovině devatenáctého století toto náboženské hnutí založil patnáctiletý jinoch Joseph Smith a pověstná Kniha Mormon je vlastně překlad zlatých desek s hieroglyfy, které mu věnoval anděl Moroni. Dnes církev vlastní tučný balík akcií Coca Coly a hotely po celém světě.

Nyní by se Book of Mormon, doposud úspěšný broadwayský muzikál, měla dočkat i své filmové adaptace. Autoři to potvrdili v rozhovoru pro EW. A podstatné je, že kromě tvůrců samotných se nápad zamlouvá i producentu Scottu Rudinovi (Život online, Tahle země není pro starý, Až na krev). Otázkou však je, jak si to pilní tvůrci Parker a Stone dokáží zorganizovat: V nejbližší době se totiž musí zabývat především dalšími dvěma sériemi South Parku (který stále píšou, animují a dabují).

Osobně se na tento projekt velice těším, protože možnost vidět muzikál přímo na divadelních prknech je pro našince poměrně komplikovanou záležitostí. Parker a Stone vytváří jedny z nejlepších a nejvtipnějších satyr a ve své tvorbě se dokázali vyjádřit už k celé škále společenských problémů. A co je důležité, pokud jim někteří kritici vyčítají, že v South Parku už trochu ztrácejí dech, pak na Book of Mormon zní chvála ze všech stran! Skladatelsky na tom také nejsou špatně. Jejich písničky jsou vtipné a chytlavé, viz. například balada o kvalitách válečného spektáklu Pearl Harbor z Teamu America. Pokud si tedy pánům mezi jednotlivými sezonami South Parku podaří film opravdu natočit, máme se na co těšit.

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest