Zemřel Harold Ramis (1944 - 2014)

Zemřel Harold Ramis (1944 - 2014) | Fandíme filmu
Režisér, scenárista či herec filmů jako Na Hromnice o den více, Caddyshack nebo Krotitelé duchů podlehl vzácné chorobě.

Harold Ramis se dožil 69 let, zemřel včera, 24.2. 2014, krátce po poledni v rodinném kruhu na předměstí Chicaga. Podle vyjádření manželky, která smutnou zprávu sdělila médiím, podlehl Ramis vaskulitidě, vzácnému onemocnění způsobenému zánětem cévní stěny, které může vést až k trombóze nebo ischemii (čtenáře s lékařským vzděláním poprosím o shovívavost k případným nepřesnostem). Ramis s chorobou autoimunitního původu neúspěšně bojoval už od roku 2010 a naše kondolence směřují především k rodině a přátelům.

Pro filmové fanoušky Ramis navždy zůstane obrovským komediálním talentem, který režíroval filmy jako Bláznivá dovolená, Caddyshack, Na Hromnice o den více nebo Přeber si to. Jako scenárista pracoval na Caddyshacku 1 i 2, Hromnicích, obou dílech Přeber si to či obou dílech Krotitelů duchů, ve kterých si také zahrál jednu z hlavních rolí - Egona Spenglera. Díky Krotitelům se také zařadí po bok Paula Walkera a Philipa Seymoura Hoffmana, tedy herců, kteří před svou smrtí nestihli dokončit právě chystaný film.

Krotitelé duchů 3 sice měli k první klapce pořád ještě hodně daleko, nicméně všechny verze mnohokrát přepisovaného scénáře s postavou Spenglera počítaly. Uvidíme, zda absence již druhého krotitele (Bill Murray návrat k sérii soustavně odmítá) myšlenku na další film pohřbí docela, nebo se studio pouze vykašle na provázání s původními díly a natočí kompletní remake. Že by populární značka zůstala už navždy ležet ladem, tomu nevěří asi nikdo.

Zdroj: Chicago Tribune

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest