Harry Potter: J.K. Rowling zpochybňuje své dílo

Harry Potter: J.K. Rowling zpochybňuje své dílo | Fandíme filmu
J.K. Rowling připouští, že jeden klíčový element svojí série napsala pro svoje potěšení, i když by bylo daleko logičtější jej ztvárnit jinak.

Spin-off Harryho Pottera je ještě daleko, nicméně ani na uzavřenou heptalogii fanoušci nezapomínají. Pikantního nahlédnutí pod pokličku se teď dočkali díky rozhovoru s J.K. Rowling, který s autorkou vedla Emma Watson, filmová představitelka Hermiony. Spisovatelka připustila, že Ron a Hermiona spolu nakonec skončili proto, že si sama takové vyústění pro své hrdiny přála a chtěla si udělat radost, i když prý moc dobře ví, že by bylo mnohem přirozenější, kdyby Hermiona skončila s Harrym. Autorka nepopírá, že samostatné, upjaté ženy, jakou je právě Hermiona, se na jednu stranu s bezstarostnými vtipálky mohou dobře doplňovat a je klidně možné, že k nějakému mladickému vzplanutí by mezi takovou dvojicí mohlo dojít, avšak dlouhodobém horizontu by to těm dvěma nejspíš neklapalo.

Rona by neustále sráželo jeho nízké sebevědomí a vědomí, že je všude za druhé housle, a nepomáhalo by ani ustavičné hašteření. Harry je naopak pro Hermionu rovnocenným partnerem, se kterým mají daleko víc společného. Na filmovém plátně je neuskutečněná romance a viditelná blízkost dvou osamělých duší hezky naznačena ve scéně, kdy spolu Harry s Hermionou tančí ve stanu v první části Relikvií smrti. Zajímavé je, že se film s knihou rozchází, ale přesto Rowling scénu plně schvaluje, protože prý ji samotnou okamžitě napadlo něco podobného, když kapitolu původně psala.

Nic samozřejmě není tak horké, jak se to uvaří a herečka se spisovatelkou v rozhovoru situaci probírají z moha stran a mimo jiné připouštějí, že Harryho s Hermionou možná jen pojí jejich obětavost v boji proti Voldemortovi, popřípadě Emma Watson vtipkuje, že se s Ronem všechno vyřeší v kouzelnické manželské poradně. Tak či tak je vždycky zajímavé u podobně známých příběhů nahlédnout za oponu autorova uvažování a nahlas společně s ním probrat takto zásadní rozhodnutí. A jak Hermionin milostný život vnímáte vy? Ron nebo Harry?

 Zdroj: Pop Dust

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest