Leonardo DiCaprio a Jonah Hill opět spolu

Leonardo DiCaprio a Jonah Hill opět spolu | Fandíme filmu
Ústřední duo z Vlka z Wall Street si spolupráci zjevně užilo, a tak si ji hodlá zopakovat.

Technické vymoženosti 21. století změnily svět médií od základů. Zprávy, myšlenky a informace cestují napříč kontinenty v řádu minut. Změnila se ale také struktura konzumentů těchto informací. Internetová doba podněcuje média k boji o ubývající a po senzacích bažící diváky. Výsledkem je čím dál menší poptávka po seriózních zprávách a naopak vítězství bombastických, bulvárních a často nepotvrzených zpráv, které nestojí na pevných důkazních základech.

Zdvižený ukazovák žurnalistice představovala aféra Richarda Jewella během olympijského klání v Atlantě roku 1996. Zatím bezejmenný snímek je založen na novinovém článku Marie BrennerVanity Fair s názvem Balada o Richardu Jewellovi. Jedná se o skutečný příběh muže, který se přes noc stal hrdinou celé země, když odhalil bombu na parkovišti v olympijském parku. Tehdejší pracovník ochranky okamžitě informoval policii a pomohl evakuovat oblast před tím, než výbušnina explodovala. Svým činem zachránil spoustu životů a okamžitě byl médii vyobrazen jako hrdina. O několik dní později ho ovšem začala ta samá média napříč zemí na základě úniků ze spisu, fám a fabulací líčit jako člověka, který sedí do profilu osamělého bombového útočníka. Ačkoli proti němu nikdy neexistoval žádný důkaz, byl žurnalisty a televizními moderátory označen jako pravděpodobný atentátník.

Celý projekt je zatím ve velmi raném stádiu vývoje. Prozatím nebyla obsazena pozice režiséra ani scénáristy. Na druhou stranu je již jasné, že hlavní role se ujme Jonah Hill, zatímco Leonardo DiCaprio ztvární jeho právníka, který ač neměl v oblasti trestního práva žádné zkušenosti, pomohl falešně nařčenému Jewellovi celé období překonat až do momentu, kdy byl o tři měsíce později očištěn. Oba herci byli letos nominováni na Oscara za své role ve Vlkovi z Wall Street, spolupráce jim očividně sedla a měli by svůj další film společně i produkovat.

Zdroje: Deadline

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest