Red Rising: Marc Forster zrežíruje dystopický román

Red Rising: Marc Forster zrežíruje dystopický román | Fandíme filmu
Talentovaný režisér si po zákulisních problémech Světové války Z spraví chuť a vrhne se na slibný sci-fi román z budoucnosti.

Marc Forster u sequelu Světové války Z už jako režisér figurovat nebude. Někoho to možná mrzí a někoho ne. Důležité je, že Forster si vyhlédl další projekt, kterým bude Red Rising. Film bude vycházet z nedávno vydaného stejnojmenného románu, napsaného Piercem Brownem, který hodlá knižní příběh roztáhnout rovnou do celé trilogie. V románu se dá vypozorovat jistá analogie s Hunger Games a Hrou o trůny, pokud jde o pomstu, válčení nebo toužení po moci. Román uzpůsobí do filmové scénáristické podoby sám Brown.

Kniha zobrazuje dystopickou budoucnost v pustém prostředí planety Mars, kde jsou sociální vrstvy roztříděny do barevných kategorií. Hlavním hrdinou je Darrow ze skupiny Rudých. Společně s další tisícovkou mužů a žen žije v rozlehlých jeskyních pod povrchem Marsu. Země umírá a tato nejnižší skupina je poslední nadějí lidstva pro přežití. Rudí každým dnem tráví vysilujícími pracemi, aby povrch planety časem mohl nabízet potřebné podmínky pro život. Jenomže Darrow a ostatní byli sprostě oklamáni. Brzy vyjde najevo, že povrch je už zcela obyvatelný a rozprostírají se na něm obrovská města a Rudí nejsou nic víc než otroci. Po zjištění skutečné pravdy si Darrow umíní rozvrátit toto nespravedlivé společenské uspořádaní a rozhodne se dostat do skupiny Zlatých, nejvýše umístěné vrstvy. Cesta za cílem však bude dlážděna mnoha překážkami. V galerii si můžete prohlédnout obal knihy. 

Zdroje: Deadline, Pierce Brown

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest