Ant-Man: Ant-Mani budou dva, druhým je Michael Douglas

Ant-Man: Ant-Mani budou dva, druhým je Michael Douglas | Fandíme filmu
Jak tohle všechno do sebe zapadne? AKTUALIZOVÁNO o vyjádření Michaela Douglase.

AKTUALIZACE: Michael Douglas se ke svému obsazení krátce vyjádřil. Málokdo by zrovna jeho čekal v komiksovém filmu, nicméně podle jeho slov je scénář zábavný a konečně natočí něco, na co si bude moct zajít jeho třináctiletý syn. Ne všichni diváci navíc koukají na menší filmy, jako je Liberace!, takže se občas nezaškodí připomenout také širšímu publiku. Závěrem herec naznačil, že vyloučena není ani jeho účast na budoucích sequelech.

Původní text: To, o čem se mluvilo už delší dobu, je nyní oficiálně potvrzeno. V Ant-Manovi se objeví jak Hank Pym, tak Scott Lang. Langa ztvární Paul Rudd, do role Hanka Pyma byl čerstvě obsazen Michael Douglas! Po včerejší výhře Zlatého glóbu asi netřeba připomínat, že se jedná o vynikajícího herce, který zvládne zahrát přesně to, co od něj bude režisér Edgar Wright potřebovat. Ten obratem na svém Twitteru upozornil na interview z roku 2006, ve kterém už tenkrát uváděl, že hlavním hrdinou filmu bude Scott Lang, a že s Hankem Pymen v dobách největší slávy se setkáme pouze v rámci flashbacku. V interview Wright dále uvedl, že Ant-Mana hodlá natočit jako akční kriminálku (což koresponduje i s jeho pozdějšími prohlášeními), ve které nebudou třeba žádné superschopnosti – o všechno se postará technologicky vyspělý Ant-Manův oblek. Od sepsání původního konceptu samozřejmě uplynulo hodně vody, nicméně se zdá, že jádro se až tak nezměnilo.

Otázkou je, jakým způsobem vlastně dojde k předání obleku. V komiksech Lang kostým ukradne, nicméně zatím je poměrně komplikované si představit, že by zestárlý Pym měl i po všech letech plně funkční kostým pořád schovaný, a že se Lang z ničeho nic po dlouhých letech dozví o jeho existenci, aniž by Pyma načapal přímo v akci. Anebo že by i Pym i ve vysokém věku stále oblékal superhrdinské elasťáky? Nebudeme ale zbytečně spekulovat, tohle má Wright určitě nějak ošetřené.

Daleko důležitější je otázka, jaké „hrdiny“ máme ve filmu vlastně očekávat. V komiksech je Pym zakomplexovaný egoista, který bije svoji ženu a Lang nešťastník, který je přinucen vykrádat banky, aby mohl zaplatit výkupné za svoji unesenou dceru. V osm let starém interview mluví Wright o tom, že oba dva protagonisté nakonec spojí síly, server Variety zase údajně chvíli tvrdil (než svůj článek následně upravil), že Douglas ve filmu ztělesní záporáka. Samozřejmě to mohl být pouze omyl, ale také to mohla být předčasně vypuštěná zákulisní informace o tom, že oba Ant-Manové si budou sami sobě navzájem antagonisty. Což by byl v mainstreamovém supehrdinském blockbusteru značně odvážný a originální koncept.

Zdroje: Reuters, Variety, Slashfilm, Marvel, Edgar Wright, SHH

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest