Hobit 2 toho prvního zpočátku zřejmě nepředčí

Hobit 2 toho prvního zpočátku zřejmě nepředčí | Fandíme filmu
Dolary se začínají sčítat a zatím to vypadá, že si Šmakova dračí poušť v úvodním víkendu povede v kinech hůře než Neočekávaná cesta.

Hobit: Šmakova dračí poušť utržil při půlnočních projekcích ve Spojených státech 8,8 milionu dolarů. To je sice druhý nejlepší výsledek z prosincových půlnočních premiér, jenže ten nejlepší drží Hobit: Neočekávaná cesta (13 milionů). Stejně tak je patrný celkový páteční pokles, kdy jednička loni v pátek otevřela za 37 a půl milionu, zatímco dvojka to vytáhla „jenom“ na 31,1 milionu. Na základě rozdílu hollywoodští analytici odhadují, že by Šmakova dračí poušť mohla za víkend utržit 73 milionů, oproti 84 milionům Neočekávané cesty. To samozřejmě nevypovídá nic o konečném výsledku filmu, obzvláště v mezinárodním měřítku. Z celého světa už druhý Hobit stačil urvat 84,4 milionů a je pravděpodobné, že je na cestě k další miliardě.

Proč k poklesu došlo, navzdory propracované reklamní kampani a poměrně příznivým zámořským recenzím? Za klíčové faktory jsou označovány rozporuplné dojmy z prvního filmu, které diváci nezapomněli, a skutečnost, že druhý film měl v kinech větší konkurenci. Odstup od Díkuvzdání byl letos o týden kratší a navíc před svátky vstoupily do kin silné Hunger Games 2 a během svátků skvěle přijatá disneyhovka Ledové království. O dalším vývoji vás samozřejmě budeme informovat v našem tradičním nedělním přehledu.

Zdroje: Deadline, BOM

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest