The Stand: Zkusí štěstí Paul Greengrass?

The Stand: Zkusí štěstí Paul Greengrass? | Fandíme filmu
Bestseller Stephena Kinga by si rozhodně zasloužil pořádnou filmovou adaptaci, leč nejdříve je třeba najít režiséra. A to se Warnerům prostě nedaří.

Kolikrát už se zdálo, že filmová verze syrového a temného postapokalyptického románu The Stand (česky Svědectví) z pera Stephena Kinga konečně našla svého režiséra. Nejdříve to vypadalo na Davida Yatese, pak se měl otěží chopit Ben Affleck a nakonec se nahlas skloňovalo jméno Scotta Coopera. Jenže nedávno vyšlo najevo, že tvůrčí neshody vyústily v Cooperův odchod, neboť režisér povedeného hudebního dramatu Crazy Heart se upnul k eRkovému pojetí a to se Warnerům zrovna dvakrát nelíbilo. Rádi by do kin nalákali mládež, tudíž počítají s ratingem PG-13 (škoda). Současně studio stále nemá jasno, zda by mělo jít o jeden, dva či tři filmy, což významně znesnadňovalo práce na scénáři. Vcelku pochopitelně dal Cooper projektu vale, takže režisérský post opětovně zeje prázdnotou.

V hollywoodských kuloárech se tak znovu rozběhla šuškanda o dalších kandidátech, přičemž na vrcholu pomyslného seznamu by v tuto chvíli měl být Paul Greengrass - talentovaný chlapík zodpovědný za pecky jako Let číslo 93, Bourneovo ultimátum, Zelená zóna nebo v České republice nedávno uvedené drama Kapitán Phillips. Volba bezpochyby zajímavá, ovšem zatím nemáme žádné zprávy o tom, zda britský rodák má vůbec zájem. Čas by mít měl, jelikož dlouhé roky uvažovaný snímek o vraždě Martina Luthera Kinga je v nedohlednu a projekt Trial of the Chicago 7, s nímž byl chvíli spojován, studio DreamWorks kvůli rozpočtovým nesrovnalostem odložilo.

Co říkáte na tuto alternativu vy? Měl by se Greengrass ujmout filmové adaptace Kingova peckoidního románu?

Zdroj: BadAssDigest

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest