X-Men: Budoucí minulost budou 2. nejdražším filmem Foxu

X-Men: Budoucí minulost budou 2. nejdražším filmem Foxu | Fandíme filmu
Filmaři se vrátili do Kanady kvůli přetáčkám.

Bryan Singer se na několik týdnů vrátil do Montrealu, aby tam s částí herců přetočil (popřípadě dotočil) některé scény X-Men: Budoucí minulost. Quebecký komisař pro film Hans Fraikin, který se štábem spolupracuje jako zástupce místního filmového průmyslu, fanoušky ujišťuje, že se nejedná o nic mimořádného a nemáme se bát, že by filmaři ve střižně objevili jakékoliv závažné potíže. Filmové dotáčky skutečně jsou poměrně běžnou záležitostí, počítá s nimi rozpočet, smlouvy herců a často i původní časový rozvrh. Masivní produkce samozřejmě ale není zadarmo (hlavní natáčení trvalo od dubna do srpna) a podle aktuálních informací by X-Men: Days of Future Past měli být druhým nejdražším filmem studia Fox hned po Avatarovi!

U Avatara se obvykle odhaduje výše rozpočtu někde mezi čtvrt a půl miliardou dolarů, avšak pokud nezapočítáváme do ceny filmu drahý marketing a vývoj nových technologií (který financovaly nezávislé společnosti), není konečná částka až tak dramatická. Podle vyjádření studia stál film 237 milionů dolarů a na žebříčku nejdražších filmů momentálně podle Wikipedie stojí na úctyhodném šestém místě. Druhým nejdražším filmem studia Fox byli doposud X-Men: The Last Stand, kteří přišli na 210 milionů dolarů. Noví X-Meni by se tedy podle selské logiky měli trefit někam mezi.

Jak moc opulentní film můžeme při takové částce čekat? Těžko soudit. X-Men: The Last Stand probendili spoustu peněz v bolestivé pre-produkci, ale na druhou stranu šly od té doby ceny nahoru a musíme brát v úvahu, že se Budoucí minulost točí ve 3D, což produkci vždycky prodraží. Ať už přímo na place nebo díky náročnějšímu renderování digitálních triků. V tricích bude pravděpodobně utopena podstatná část gigantické sumy tak i tak, přeci jen se ve filmu máme těšit na obří roboty, a ty zkrátka jinak než digitálně nenatočíte. Druhou výraznou položkou budou výplaty, protože i když lze předpokládat, že se řada postav filmem jen tak mihne, hvězdy si stejně řeknou o nehorázné honoráře. Avšak kdo ví. Třeba se šetřilo, kde se dalo a čeká nás podívaná vskutku kolosálních rozměrů. To se ale pravděpodobně dovíme až v příštím traileru.

Zdroje: Calgary Herald, Wikipedia

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest