Enderova hra: Dočkáme se filmového pokračování?

Enderova hra: Dočkáme se filmového pokračování? | Fandíme filmu
Spisovatel Orson Scott Card píše nový příběh, který by mohl navázat na první filmový díl Enderovy hry. A co říkají analytici na filmové tržby?

Enderova hra se u veřejnosti dočkala vesměs rozporuplného přijetí. V naší recenzi si ale Ender odnesl nadprůměrné hodnocení a i mnozí Cardovi čtenáři se shodují na tom, že se film docela povedl. Můžeme se tedy v kinech těšit na případné pokračování? První knižní sequel je Mluvčí za mrtvé, avšak odehrává se tři tisíce let po Enderově hře a samotný Ender zde vystupuje jako třicátník. Přišlo by tedy na řadu přeobsazení hlavních rolí? To asi nehrozí. Místo toho se v posledních dnech Orson Scott Card nechal slyšet, že v současnosti začal psát nový román jménem Fleet School, který bude první z nové série příběhů, jež by měly sloužit jako filmová pokračování.

Fleet School bude pojednávat o událostech z bitevní školy, které se odehrávají v době, kdy už Mezinárodní flotila nemusí válčit. Školní flotila má proto z dětí vycvičit velitele a průzkumníky, kteří budou kolonizovat nové planety ve vesmíru. Na případný filmový sequel byl tázán režisér Gavin Hood, který ale momentálně doufá hlavně v to, aby diváci zareagovali dobře na první film a témata v něm vykreslená. Z pohledu ekonomických analytiků to však zatím nevypadá, že by se Ender podíval na stříbrné plátno znovu. Přestože má Ender silnou fanouškovskou základnu, pohybují se odhady tržeb z kin někde kolem 75 milionů dolarů, což je při rozpočtu 110 milionů jednoduše málo.

Zdroje: Ender's Ansible, Hero Complex, THR

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest